ZONGULDAK'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda çalışan maden işçilerinin 2013 yılı ikramiyelerinin 1.5 maaş tutarındaki bölümü cumartesi günü ödenecek.
Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, maden işçilerinin yılbaşı akşamı TTK Genel Müdürlüğü binası önünde eylem yapmasına neden olan ikramiye ödemeleriyle ilgili sorunun çözüldüğünü açıkladı. Geçen 24 ve 27 Aralık'ta ödenmesi gereken ikramiyelerin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın evrakı imzalayamaması nedeniyle geciktiğini ileri süren Alabaş, şunları söyledi:
"Başbakan'ın yurt içi ve yurt dışı yoğun programları nedeniyle evrakı imzalayamaması neticesinde süreç gecikti. Yılın son günü olması nedeniyle de arkadaşlarımız rahatsızlıklarını ifade etmek amacıyla eylem yaptı. Eylem sonrası Sayın Başbakan'ın o gece evrakı imzaladığı bilgisini aldık. Bugün de Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndaki bürokratik işlemler hızlandırıldı. TTK'ya hazineden cuma günü itibariyle para transferi gerçekleştirilecek. Yaklaşık 10 bin çalışan arkadaşlarımızın toplam 24 milyon lirayı bulan ikramiyeleri de cumartesi günü ödenmiş olacak. Arkadaşlarımıza hayırlı olsun."