DÜNYA’nın sayılı uçak bakım şirketlerinden biri olan Lufthansa Teknik, Türkiye pazarını izlemeye aldı. Hizmetleri arasında sivil uçakların bakım, onarım, revizyon, modifikasyon ve donanım değişimi, motor ve komponentleri bulunduğu servis yelpazesine sahip Lutfhansa Teknik kapılarını Türk gazetecilere açtı.
Almanya’nın Hamburg kentinde bulunan Lufthansa Teknik tesislerinde düzenlenen gezinin ardından şirket ve şirket çalışmaları hakkında bilgi veren şirketin Güneydoğu Avrupa Satış Direktörü Andre Fischer, “Lufthansa Teknik şirketler grubu 30’u aşkın yan kuruluşu ve iştirakleri ile 26 bini aşkın kişiyi istihdam ediyor ve dünya çapında, üreticilerden bağımsız, havacılık teknolojisi hizmetleri sunan en önemli kuruluşlar arasında yer alıyor. Lufthansa Teknik hizmetleri sivil uçakların bakım, onarım, revizyon, modifikasyon ve donanım değişimi, motor ve komponentleri için servis yelpazesinin tamamını kapsamakta” olduğunu söyledi. Fischer ayrıca şirketin en etkili olduğu ülkenin ABD olduğunu da sözlerine ekledi.
TEKNOLOJİYİ YAKALAMALARI LAZIM
Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip ettiklerinin altını çizen Fischer, “Türkiye genç bir nüfusa sahip. Uçak içi bakım teknik anlamında yeni mühendisler yetişiyor. Türkiye’de hızlı bir büyüme var. Ülkenin bu endüstriyelde daha da büyüyeceğini tahmin ediyoruz. Şuan Türkiye havacılık sektöründe iki gruba bölünüyor. Yolcu taşıma anlamında havacılıkta büyük bir aşama kaydedildi. Ancak teknik anlamda da büyüme yavaş ilerliyor. Bu branşta ta büyümesi için biraz zaman gerekli. Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Türkiye’nin uçak bakımı anlamında teknolojiyi yakından takip etmesi gerekir. Yeni teknolojiyi yakalayamazsa bu sektördeki rekabetini zarara sokar. Türkiye’de bu teknolojinin alt yapısı var eğer teknolojiyi yakalarlarsa 10 sene içerisinde büyük bir aşama kaydedebilirler” dedi.
İSTANBUL’DAKİ OFİS BİZİM İÇİN ÖNEMLİ
Türkiye pazarına büyük önem verdiklerinin altını çizen Fischer konuşmasına şöyle devam etti:
“Türkiye pazarı yaklaşık 5 milyar dolarlık bir pazar. Bu yüzden bu pazara büyük önem veriyoruz. Bunun için İstanbul’da Lufthansa Teknik’in bir ofisini kurduk. Ofisin kurulmasından sonra gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Müşterilerimiz olan Pegasus ve Sun Express ile daha iyi gittiğini gördük. Bu ofisi uzun vadeli olarak düşünüyoruz.” BÜYÜMEYE AÇIK BİR PAZAR
Gazetecilere Türkiye’deki çalışmaları hakkında bilgi veren Lufthansa Teknik İstanbul İrtibat Bürosu Müdürü Fulya Türköz, ”Benim görevin Türkiye pazarında Lufthansa tekniği temsil etmek. Lufthansa ile Türkiye’deki havayolu şirketleri arasındaki irtibatı kurmak. Türkiye pazarında hem havayolu şirketi sayısında baktığımızda hem de aktif uçak sayısı dediğimiz uçaklara baktığımızda Türkiye ekonomisinde büyüyen bir pazar. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde Türkiye pazarında çok büyük bir gelişim bekliyoruz. Benim orada bulunma nedenim o pazarı daha yakından takip etmek ve şirket olarak hızlı davranabilmek Türkiye’nin havacılık profiline daha iyi hizmet verebilmek. Lufthansa olarak iki sene önce bir ofis kurduk. Türkiye’de yolcu ve kargo taşıyan aktif 400-450 uçak var. Önümüzdeki 10 sene içerisinde bu sayıya 300 uçak daha gelecek. O yüzden büyük ve büyümeye açık bir Pazar olarak görüyoruz” dedi.