KIRŞEHİR Lokantacılar, Pastacılar ve Kasaplar Odası Başkanı Hasan Ünlü, son yıllarda çeşitli dernek ve vakıflar tarafından açılan kermeslerin, amaçları  dışına çıkarak hayırdan çok ticari amaçlı yapıldığını öne sürerken bunun esnafı zor durumda bıraktığını bildirdi.
Ekonomik sıkıntılar nedeniyle zaten Kırşehir’deki esnaf ve sanatkarların zor durumda olduğunu, buna bir de kermeslerin eklenmesi ile esnafın iş yapamaz hale geldiğini belirten Kırşehir Lokantacılar, Pastacılar ve Kasaplar Odası Başkanı Hasan Ünlü, şunları söyledi:
"Son yıllarda çeşitli dernek ve vakıflar tarafından açılan kermesler, amacının dışına çıkarak, hayırdan çok ticari amaçlı yapılması esnafımızın ocağına incir ağacı dikiyor. Sağlık, hijyen ve fiyat politikası olmadığı için esnafımıza zarar vermektedir. Konu ile ilgili başvurmadığımız hiçbir makam kalmadı. Maalesef bir sonuç alamadık. Geçen yıllarda da kermes adı altındaki haksız rekabete bir çözüm getirilmedi yine bir biri arkasına kermesler açılmaya devam ediliyor. Esnafımız kira ödemek, vergisini, sosyal güvenlik primini yatırmak için gece-gündüz çaba harcarken kermes adı altında vergisiz, stopajsız ve masrafsız boş dükkanlarda, boş arsalarda alışveriş çadırları kurarak haksız rekabet devam etmektedir. Esnaf zor ve sıkıntılı dönemden geçerken her yerde açılan bu kermeslerde ne olduğu belli olmayan ve hijyen şartlarda üretilmeyen yiyecekleri satıp, hem de işyerlerine yemek servisi bile yapıyorlar. Lokantacı, pastacı esnafımız haksız rekabete uğramaktadır. İşyerlerimiz sürekli kontrol ediliyor ve yeri geldiğinde ceza kesiliyor. Ama kermeslerde böyle bir denetimin yapılmaması ve kayıt dışı ile mücadele edilmemesi canımızı acıtıyor. Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri kasapları, lokantacıları ve pastacıları dışarıda mal satıyor, sağlık kurallarına uymuyor diye ceza keserken, toz- toprağın içinde satış yapan kermesçilere nedense sesini çıkarmıyor. Bu çifte standarda kim dur diyecek?"

SG(OE/İD) (FOTOĞRAFLI)