MERSİN'de Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen Lojistik Sektör Zirvesi'nde lojistik sektörünün 2023 hedefinin 60 milyar dolar olduğu bildirildi.
Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nde gerçekleştirilen 'Ekonomide Büyümenin Dinamiği Lojistik' konulu zirveye Vali Hasan Basri Güzeloğlu, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Kemal Yaman Karadeniz, Uluslararası Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nuh Çetinoğlu, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bülent Uğur Ecevit, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sezai Uçarmak, MÜSİAD Lojistik Sektör Kurulu Başkanı Murat Baykara ve Uluslararası Mersin Limanı Ticaret Grup Müdürü Buğra Bilginer katıldı.
Zirvenin açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Lojistik Sektör Kurulu Başkanı Murat Baykara, sadece ticarette değil, üretimde de lojistiğin önemli olduğuna vurgu yaptı. Küresel ticaretten daha fazla pay almak isteyen ülkelerin lojistik üzerinden rekabet ettiğini dile getiren Baykara, "Sektörün önemli bir kısmını oluşturan ulaştırma hizmetleri ülke ekonomisinde 13,2 milyar dolar getiri sağlayarak hizmet ihracatında turizmden sonra ikinci sırada. 2023 yılında bu rakamı 60 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.
Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise, lojistik sektörünün Mersin'in geleceğini ve gelişmesini etkileyecek en önemli ve temel sektör olduğunu söyledi. Türkiye'nin lojistik üssünün Mersin olduğunu da anlatan Güzeloğlu, "Bugün Mersin ulaşım ve erişiminin 4 temel bağlantı altyapısını bünyesinde barındıran, Türkiye'nin çok özel ve sayılı bir kentidir. 2009-2012 yılları arası OECD'nin uluslararası liman kentleri çalışma raporunda 1,5 milyon konteyner TEU yük hacmini gerçekleştiren dökme yüklerle 5 milyon ton yük hacmini elde eden ve İstanbul ambarlı liman bölgesi dışında en büyük limanı kimliğiyle öne çıkmaktadır. Gelişme ivmesi Mersin Limanı'nı dünyanın en büyük işlem hacmine sahip ilk 100 limanı arasındaki yerini daha öteye taşımaktadır"diye konuştu.