KAYSERİ'nin Sarıoğlan İlçesi'nde besicilik yapan Erkan Aslan, "Kuraklık nedeniyle meralar ot doğru dürüst yeşermedi. Ot sıkıntısı var. Hayvanlar doymuyor. Ne yazık ki kuraklık ot miktarını da etkiledi" dedi.
Sarıoğlan İlçesi'nde koyun-keçi yetiştiren Erkan Aslan, ülke genelinde bu yıl etkili olan kuraklığın herkesi olumsuz etkilediğini söyledi. Kuraklığın sadece çiftçileri değil besicileri de mağdur ettiğini ifade eden Aslan, bu nedenle meralarda ot miktarının az olduğunu ve hayvanlarında tam doymadığını belirtti.
"DAĞLARDAKİ OT MİKTARI DA ETKİLENDİ"
Besici Erkan Aslan, meralardaki otların yağış azlığından etkilendiğini hayvanları otlatma konusunda önemli sıkıntı çektiklerini anlatırken şöyle devam etti:
"Bu sene önceki yıllara oranla yağış az oldu. Kış, kurak geçti, bahar ayları kurak geçti dolayısıyla otta yeşermedi, boy atmadı. Ekstra hayvanlara yem vermek zorunda kalıyoruz. Ancak, bu yeterli olmuyor, hayvanlar tam doymuyor. Önceki yıllarda kuraklık olsa da dağlarda kar olurdu, bu yıl o da yok. Otlar belli seviyede yeşermeyince sıkıntılar da beraberinde geldi. Bizler kalitesiz otları değerlendiriyoruz. Bir başka deyimle otu, ete çeviriyoruz. Ne yazık ki meralarda umduğumuzu bulamadık. Kışın kurak geçmesi dağlardaki ot miktarını da etkiledi. Devletten borç erteleme gibi destekler istiyoruz. Çiftçilere destek veriliyor ama besiciler üvey evlat muamelesi görüyor."

CZ(OE/İD) (FOTOĞRAFLI)