KAYSERİ () - KAYSERİ Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, yeni İmar Yönetmeliği’nin inşaat sektörünü sıkıntıya sokabileceği uyarısında bulundu.

Yeni İmar Yönetmeliği'nin inşaat sektörü üzerinde olası etkilerini anlatmak üzere bir heyet oluşturdaklarını söyleyen Hiçyılmaz, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Dulda, KTO 29. Meslek Komitesi Başkanı Veysel Bayar, Kayseri İnşaat Müteahhitleri Derneği (KAYİMDER) Başkanı Ali Aydın ve Melikgazi Belediyesi İmar Müdürü Murat Seçilir’den oluşan heyetin Ankara'da temaslarda bulunduğunu söyledi.

Hiçyılmaz, "Heyet, AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Genel Müdürü Selami Mardin ile Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ile görüştü" dedi.

Hiçyılmaz, heyet üyelerinin Ankara’da yetkililere Yeni İmar Yasası’nın geçici 6. Maddesi’nde yer alan bazı hususların inşaat sektörünü sıkıntıya sokabileceğine yönelik kaygıları ilettiklerini söyledi ve ekledi:

"Yönetmeliğin Geçici 6. Maddesi'nde; 'ancak bu madde hükmü hiçbir şekilde yapının plânla belirlenen kat adedini ve emsalini artırmak amacıyla uygulanamaz ve bu amaçla yapı ruhsatı düzenlenemez' ibaresi bulunmaktadır. Bu ibare inşaat sektörünün çalışmasını olumsuz yönde etkileyecek tarzdadır."

OE (OE) (OSS)