KAYSERİ Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, son günlerde yaşanan olayların en çok özel sektörü etkilediğini belirterek, "Hem ülkemizde yaşanan olumsuz gelişmeler, hem de Amerikan Merkez Bankası’nın tahvil alımını azaltacağı haberi, döviz kurlarında ve faizlerde yükselmelere sebep olmuştur'' dedi.
KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz yaptığı yazılı açıklamada, döviz kurlarındaki artış ve faizlerdeki oranın çift hanelere çıkmasının, yaklaşık 270 milyar dolar borcu olan özel sektör için risk oluşturduğuna dikkat çekerek, şu görüşlere yer verdi:
''Özel sektör marifetiyle kalkınma politikası uygulanan ülkemizde, her yıl yaklaşık 1 milyon insana iş sahası bulacak yatırım yapmamız gerekmektedir. 2023 hedeflerine ulaşmak için var gücüyle çalışan özel sektörümüzün çok değerli şirketleri ve işadamları korunmalı ve onların itibarları kolayca yıpratılmamalıdır. Yapılan tartışmaların da demokrasi ve hukuk kurallarını ihlal etmemesine özen gösterilmelidir. Türkiye günlük çekişmelerden sıyrılıp gerçek gündemine dönmelidir. Ticaret ancak huzur ve güven ortamında yapılır. Son 11 yıldaki olumlu ortamın ve kalkınmanın devamı için huzur, güven ve hukukun üstünlüğü gereklidir. Ancak bu şekilde milletimiz daha zengin ve daha müreffeh olur. Türkiye’nin dünyada ulaştığı seviyeyi muhafaza etmek ve daha da ileriye taşımak için demokratik hukuk devleti kurallarından taviz verilmemelidir. Gelişmiş ülkelerin temel özelliklerine bakıldığında, demokrasi ve serbest piyasa ekonomisi göze çarpmaktadır. Bu sebeple demokrasiye ve ekonomik istikrara zarar veren davranış ve müdahalelerden herkesin kaçınması gerekmektedir. Milli iradenin güçlenmesi, demokrasi ve piyasa ekonomisinin kurum ve kurallarıyla işletilmesi, istikrarı ve büyümeyi istemeyenlerin hukuk kuralları içinde bertaraf edilmesi, güzel ülkemizi ve insanlarını dünyada hak ettiği yere getirecektir.''

OE(OE/COŞ)