KAYSERİ, () - KAYSERİ Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Türkiye’nin Almanya’dan sonra en çok ihracatı Irak’a yaptığını, ancak yaşanan son olayların, Kayseri'nin ticaret ve ihracatına olumsuz yansıdığını söyledi.
KTO, son günlerde olumsuz gelişmelerle gündeme gelen Irak’a yönelik ticaret ve ihracat yapan üyeleri ile sektör temsilcilerini bir araya getirdi. KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’ın başkanlığında yapılan toplantıya Başkan Yardımcısı Ferhat Akmermer, Yönetim Kurulu Üyesi Ersan Özbek, meclis üyeleri, meslek komitesi üyeleri ve sektör temsilcileri katıldı. Toplantının açılışında konuşan Başkan Hiçyılmaz şunları söyledi:
"Türkiye olarak Irak’a ihracatımız yaklaşık 12 milyar dolar civarında. Almanya’dan sonra en çok ihracat yaptığımız ülke olan Irak’a ticaretin ve ihracatın seyri noktasında yaşanan sıkıntılara ilişkin görüşlerimizi, üst kuruluşumuz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nda dile getireceğiz. Yaşanan sıkıntıların çözümü ve ilerleyen süreçte karşılaşılabilecek sorunların bertaraf edilebilmesi adına bu toplantıyı önemsiyoruz. Irak’ta yaşanan olayların kısa vadede Kayseri’nin ticaretini ve ihracatını etkilediği bir gerçektir." 
KTO Başkanı Hiçyılmaz, sorunların çözümü noktasında hangi yolların izlenmesi gerektiği konusunda girişimlerde bulunacaklarını da kaydetti.
FOTOĞRAFLI