İŞKUR, KPSS şartsız iş imkanı sağlayacağını ve eleman alımı yapılacağını duyurdu. ‘Toplum Yararına Program’ kapsamında 2167 kişiye KPSS şartsız iş imkanı tanınacağını duyuran İŞKUR’a başvurup KPSS şartsız devlet memuru olmak isteyenler nasıl başvuru yapabilir? İşte detaylar.

İŞKUR, KPSS şartı olmadan kadrolara 2167 kişi alınacağını duyurdu. İŞKUR, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında KPSS şartı aranmadan güvenlik görevlisi, bakım onarım personeli ve çevre temizliği kadrolarına toplam 2167 kişinin alınacağını duyurarak ilanları yayınladı.

TYP’ye katılmak isteyen adayların 18 yaşını bitirmiş olması, İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması, emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olması, açıköğretim ve açık lise hariç öğrenci olmaması, TYP programının başladığı gün itibariyle herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olması gerekiyor. Ayrıca terör örgütleriyle herhangi bir bağlantısı olan adayların tespitinde adayların başvuruları geçersiz sayılıyor. TYP’ye başvurmak isteyen adaylar aşağıdaki tablodan çalışabilecekleri il, ilçe, kurum ve uygulama alanlarını inceleyebilir. Ardından adaylar İŞKUR temsilcilikleri üzerinden birebir ya da

İŞKUR e-şube üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler. Ön başvuruların alınmasının ardından liste yöntemi veya noter kurası ile personel seçimleri yapılır. Gerektiği durumlarda kontenjanların bir bölümü kura ile bir bölümü liste yöntemiyle gerçekleştirilir. Adaylar başvurmak istedikleri TYP programının kodunu e-şube üzerinden girerek o uygulama için tercih edilecek seçim yöntemini görebilirler.

Adaylar eğer liste yöntemi ile tercih edilecek bir alana başvuru gerçekleştirecekse İŞKUR’dan meslek danışmalığı hizmeti alması ve o işe yönlendirilmesi gerekir. Ayrıca liste yönteminde adaylara yapılacak mülakat ile işe uygun olup olmadıkları da belirlenecektir. İŞKUR TYP üzerinden Milli Bakanlığı’na bağlı okullar, il-ilçe müdürlükleri, belediyeler ve hastaneler personel alımı gerçekleştiriyor. (Takvim) İŞTE İŞKUR’DAKİ TYP İLANLARI