-BURSA'da restoranlar zinciri kurarak sektörde atılım yapan Köfteci Yusuf Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Akkaş, evde yemek yapmayanların sayısının her geçen gün arttığını belirterek, "Dondurulmuş ve pişmiş paket et ürünleri satışına da başlayacağız. Diğer ciddi ve önemli bir projemiz ise, döner üzerine. Döneri, halkımıza yakında kiloyla çok daha uygun fiyata yedireceğiz. Bu ürünümüz hem pişmiş hazır, hem de dondurulmuş olarak restoranlarımızda yer alacak" dedi.
İnsan Kaynakları Yöneticileri Derneği (İKAYDER) tarafından bu yıl ilki düzenlenen 'Değer Kat, Fark Yarat' konulu İnsan Kaynakları Zirvesi ikinci gün oturumlarıyla kapandı. Zirvenin ikinci gününde 'Kazanırken Kazandıran Yönetici' sunumuyla Hünkar Özyaşar, 'İK Yönetimi Üzerine Güncel Yaklaşımlar' sunumuyla Prof. Dr. Tunç Bozbura, 'İnsan Kaynaklarında Outsourcing İle Değer Yaratmak' Datasisst Genel Müdürü Ayşe Nazmiye Uça, 'Başarı Hikayesi' ile Köfteci Yusuf Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Akkaş ve EPSA Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir ve son olarak “İnsan Kaynaklarında Fark Yaratmak İçin 3'üncü Göz: İstatistik Kalite Birliği Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok konuştu.
UZMANLARDAN ÖNEMLİ TAVSİYELER
İnsan Kaynakları Yöneticileri Derneği Üyeleri ve Uludağ Üniversitesi Öğrencileri'nin yoğun olarak katıldığı zirvede en çok ilgiyi 'Başarı Hikayesi' oturumunda Bursa'nın iki başarılı genç girişimcisi Nurcan Özdemir ve Yusuf Akkaş aldı. More Enstitü Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Karagül moderatörlüğünde gerçekleşen oturumda konuşan EPSA Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir, insan kaynakları uzmanları ve öğrencilere tavsiyelerde bulundu.
PARAYI VE SEVGİYİ PAYLAŞ
Katılımcılara para ve sevgiyi paylaşmaları önerisinde bulunan Özdemir, "Hayat bana bunu öğretti. Başarımın altında yatan önemli etkenler bunlardır. Bu durum hem iş, hem de sosyal hayatta bana başarıyı getirdi diyebilirim. Epsa olarak kurumsallaşmaya ve insana yatırıma önem verdiğimiz gibi, aile şirketi görünümünden çıkıp, bilgi ve verilere dayalı, çok uzun yıllar yaşamasını istediğimiz bir şirket yapılanmasına dikkat ediyorum. Bunların yanında birçok sosyal çalışmalara katılıyorum. Günde sadece 5 saat uyuyorum" dedi.
"BİZ SUSTUK KALİTE VE FİYAT KONUŞTU"
Köfteci Yusuf Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Akkaş ise başarısının sırrı ve gelecek hedefleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. 100 yıl sonra bir Mc Donald's, Coca Cola gibi bir marka olduğu takdirde kendisinin başarılı olabileceğini ifade eden Akkaş, "Köfteci Yusuf markasında belki yüzde 20-30 katkım vardır. Beni arkamdan esen olumlu rüzgar ve insan kaynağım bu duruma getirdi. Aslında insan kaynaklarının önemine ilk başlarda varamadık. Ancak, insan kaynaklarının işletmenin marka olmasında, satışların ve pazarın devamlılığında en önemli konu olduğunu gördüm. İnsanlara köfte yemek hep pahalı gelirdi. Hatta bizim ürünlerimize soya kattığımız söylenirdi. Aslında böyle bir durum asla söz konusu olamaz. Biz sustuk sadece fiyatımız ve kalitemiz ile hizmetimizi vermeye devam ettik" diye konuştu.
KÖFTEDEN SONRA DÖNER
Evde yemek yapmayanların sayısının arttığını ifade eden Akkaş, "Bizde bu trende uygun ve pazarda daha fazla yer almak için geniş yatırımlara girdik. Dondurulmuş ve pişmiş paket et ürünleri satışına da başlayacağız. Diğer ciddi ve önemli bir projemiz ise, döner üzerine. Döneri, halkımıza yakında kiloyla çok daha uygun fiyata yedireceğiz. Bu ürünümüz hem pişmiş hazır, hem de dondurulmuş olarak restoranlarımızda yer alacak" dedi.