Oktay ENSARİ - Demet ÖZTÜRK / KAYSERİ, 2 Haziran () - KOÇ Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Türkiye'de bugüne kadar 180 bin kamyon ürettiklerini ve 60 ülkeye ihraç ettiklerini söyledi.

Kayseri’de Metinler Ford Turcks bayi Metinler’in 4S kamyon tesisinin açılışına katılan Koç, Türkiye’de 4S’li 8. Plazayı açtıklarını, bu sayıyı yıl sonuna kadar 25’e çıkaracaklarını da belirterek, "Bayilerimizle birlikte büyüyoruz" dedi.

Ford Trucks müşterilerine satış, servis, yedek parça ve ikinci el olmak üzere tüm hizmetleri aynı çatı altında vermek için 4S konseptine sahip ve kamyon operasyonlarına özel yeni tesisini müşterilerinin hizmetine sunan Metinler’in açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Koç Holding Ceo’su Turgay Durak, Otomotiv Grup başkanı Cenk Çimen, Fort Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Koç Holding yönetim kurulu üyeleri Ali İhsan İlkbahar, Mehmet Barmenbek, Koç Finans Genel müdürü Pınar Kitapçı ve kalabalık bir katılımcı katıldı.

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Ford Trucks bayi Metinler’in 4S kamyon tesisisin açılışında bölge bayisi Metin Köseoğlu’na teşekkür ederek, bereket çanağı verdi. Açılıışını yaptıkları tesisin "4S" adını verdikleri, satış, servis, yedek parça ve ikinci el hizmetlerini bir arada vereceğine işaret eden Koç, "Kayseri, Ford satışlarında pazar payı olarak Türkiye ortalamasının çok üzerindedir. Bu başarının devamını diliyorum. Size güzel haberler vermek istiyorum" dedi ve ekledi:

"Ford gerek üretimdeki mükemmeliyet gerekse ihracattaki rakamlarıyla başarılı bir seyir izliyor. Biz, grup olarak kampon işine 1957 yılında kamyon montajıyla başladık. Bunu 1982 yılında Eskişehir İnönü’de Türkiye’nin ilk kamyon üreticisi olmamız izledi. 1.1 milyon metrekarelik alanda bu güne dek 180 bin kamyon ürettik. 10 yıl sonra farklı rakamlar yakalamayı umut ediyoruz. Ford Company kamyon üretimini bırakmışta ama, biz Türkiye’de üretmeye devam ettik. Türk mühendis ve işçisi Ford Otosan olarak, ürettiğimiz kamyonlar 60 ülkede satılıyor. Ford, Brezilya ve Çin’de de kamyon üretecek."

Ali Koç, daha sonra Büyükşehir ve Kayserispor onursal başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye ve Erciyesspor Onursal başkanı Memduh Büyükkılıç ile spor sohbeti yaptı. Fenerbahçe ile Kayseri’ye çok geldiğini belirten Ali Koç’a Mehmet Özhaseki, "Konuşmanızda 'size önemli haber ve müjdelerim var' deyince, biz de Fenerbahçe’nin şampiyonluğundan başlayacak sandık ama siz otomotivden söz ettiniz" dedi.

OE DÖ (OE) (OSS) (FOTO)