KAHRAMANMARAŞ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, bireysel yapılan fuar ve iş gezilerinin masraflı ve zahmetli olduğuna dikkat çekerek, işadamlarının oda tarafından düzenlenen organizasyonlara katılmamasından yakındı. Karaküçük, "Eskilerin bir sözü var; 'Gezen tilki, yatan aslandan hayırlı’ derler" dedi.

Karaküçük, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın mayıs ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada Avrupa Birliği tarafından yürütülen ve İtalya’da gerçekleştirilen dondurma temalı çalışma sayesinde Maraş dondurmasının tanıtımının olacağını düşündüğünü söyledi. Karaküçük, görevlendirdikleri bir yönetim kurulu üyesinin İtalya’da düzenlenen dondurma çalıştayına gönderildiğini belirterek, "Değerli üyeler Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen ve ilimizin de dahil olduğu 20 pilot ili kapsayan 'Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi' kısa adıyla VABPro kapsamında şehir eşleştirme programı gerçekleştirilerek Kahramanmaraş İtalya ve İspanya ile eşleşmiş bulunmaktadır. Bu kapsamda 26-31 mayıs tarihleri arasında İtalya’da dondurma temalı bir çalışma ziyareti gerçekleştiriliyor. Bu organizasyona ilimizi temsilen odamız yönetim kurulundan bir arkadaşımızı görevlendirmiş ve göndermiş bulunmaktayız. Bir yandan ilimizin markası haline gelmiş dondurmayı tanıtmak, bir yandan da bu sektörün dünyada en tanınmış ülkesi olan İtalya ile sektör bazlı işbirliği gerçekleştirerek Maraş dondurmasının dünyaya daha hızlı yayılması hedefiyle bu çalışma ziyaretine katılım sağlayarak toplantılarda bulunmamızla ilimizi, dondurmamızı ve sektörümüzü tanıtımı olacağını düşünüyorum" dedi.

Kemal Karaküçük, oda tarafından düzenlenen fuar ve iş gezilerine katılımların az olmasından yakınarak, şöyle konuştu:

"Eskilerin bir sözü var; 'Gezen tilki, yatan aslandan hayırlı' derler. Bizim de yine Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB desteğiyle bu yapmış olduğumuz iş gezilerinin bir vesile olduğunu düşünüyorum. Eğer tek başına bir fuara gidilecek olsa, insan tek başına veya birkaç arkadaşıyla bu organizasyonu yapacak olsa biraz daha zor ve zahmetli olabilir. Biz oda olarak hepsinin organizasyonunu yapıyoruz ve istiyoruz ki; fuar organizasyonlarında da maksimum bir katılım olsun. Fuar müracaatları başladığı zaman, iş gezileri açtığımız zaman 430-440 tane müracaat geliyor, gün yaklaştıkça evraklar teslim edilmeye başlandığı zaman bir bakıyorsunuz hep bir mazeretler oluyor. Yani biz kimseyi veya sizin bizi memnun etmeniz için gelmenizi arzulamıyoruz. Sektör ve şehir adına faydalı bir toplantı ve iş görüşmesi bilgi gereği olsun diye bunları yapmak istiyoruz."

Karaküçük’ün konuşmasının ardından toplantıya katılan Kahramanmaraş Başsavcısı Ramazan Apaçık, işadamlarının sorularını yanıtladı.

MY (HK/SSA) (FOTOĞRAFLI)