KIRIKKALE Müzisyenleri Koruma, Yaşatma, Yardımlaşma ve Geliştirme Derneği'ne (MÜYADER) yeniden başkan seçilen Adnan Saçal, müzisyen, garson ve dansözlerin topladığı bahşişlerin vergiye tabi olmasını desteklediklerini söyledi. Saçal, müzisyenleri kurslara tabi tutup sertifika alacaklarını, sertifikasız ve kimliği olmayan müzisyenlerin düğünlere gidemeyeceğini belirtti.
Kırıkkale ve civar illerden gelen müzisyenlerle birlikte üye sayısının 190'ı bulduğunu kaydeden Başkan Saçal yaptıkları toplantıda alınan kararlara uyulması için müzisyenlere çağrıda bulundu. Kılık, kıyafet ve diksiyona dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Saçal, emniyetin aldığı kararlara uyulması gerektiğini ve düğünlerin saat 14.00'te başlayıp, 23.00'te bitirilerek ilgili yasaklara uyulmasını istedi.
SERTİFİKASIZ VE KİMLİKSİZ DÜĞÜNLERE GİDEMEYECEKLER
Kırıkkale'de halen derneğe kayıtlı olmayan müzisyenler olduğuna dikket çeken Saçal, "Bizim kapımız herkese açık. Üye olmak isteyen müzisyen arkadaşları bekliyoruz. Derneğimizin verdiği kimliklerin ilerleyen yıllarda önemini anlayacaklar.
Son çıkan yasalarla sertifikasız ve diplomasız meslek kalmadı. Halk Eğitim ile iş birliği içinde olup, müzisyen arkadaşları kurslara tabi tutarak sertifika alacağız. Böylelikle gerçekten mesleğini icra edenler su yüzüne çıkmış olacak. Sertifikasız ve müzisyen kimliği olmayanların bundan sonra düğünlere gidemeyeceğini belirtiyoruz. Bir an önce derneğimize gelerek kayıt yaptırmalarını bekliyoruz" dedi.
Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yayınladığı genelgeye dikkat çeken Saçal, müzisyen, garson ve dansözlerin topladığı bahşişlerin vergiye tabi olacağını dile getirdi. Böyle bir kararın doğru olduğunu, desteklediklerini söyleyen Saçal, "Böylelikle sigortası olmayan müzisyen arkadaşların vergiye tabi olması ile birlikte sigortalı olmalarının yolu açılmış olacak" dedi.