NİĞDE Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, kuraklığın buğday rekoltesinde yüzde 30 kayba neden olacağını belirtirken il genelindeki 411 camide de Cuma Namazı öncesinde yağmur ve kar duası edildi.
Türkiye genelinde etkili olan kuraklığın endişe verici boyutta olduğunu belirten Veli Kenar, "Ümidimizi bahar yağmurlarına bağladık, inşallah bahar dönemi yağmurlarımız güzel yağar" dedi.
Birçok tarlada incelemeler yaptıklarını, bunun sonucunda ise yağış yoksunluğu ve mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle tohumun toprakta çürümesi başta olmak üzere birçok sorun tespit ettiklerini söyleyen Kenar, "Bu durumda çiftçi tarlasını tekrar sürerek ekemiyor ve ortaya hem çiftçilerimizin hem de ülkemizin yüzde 30'luk bir ürün kaybı ortaya çıkıyor. Niğde'mizde de önümüzdeki yıl buğday rekoltesinde bir düşüş görüleceğini tahmin ediyorum. İnşallah bahar dönemi yağmurlarımızı güzel yağarsa geriye kalan yüzde 70 ürün çiftçilerimize ve ülkemize fayda sağlamış olacak" diye konuştu.
411 CAMİDE YAĞMUR VE KAR DUASI EDİLDİ
Diğer taraftan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın almış olduğu karar nedeniyle Niğde ile ilçelerdeki toplam 411 camide yağmur ve kar duası edildi. Cuma Namazı öncesinde ellerini semaya açan vatandaşlar, yağmur ve kar yağması için dua etti.