KAYSERİ Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, "OSB’de aşağı yukarı firmalarımızın çoğunda ‘Eleman aranıyor’ levhaları görürsünüz. Aslında işsizlik değil de iş beğenmeme var. Bir de kalifiye eleman bulamama sıkıntısı var" dedi
KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi (KUYAP), Türkiye’nin 15 ilinde işletme çalışan ve işverenlerinin, insan kaynaklarına yatırım yoluyla küresel ekonomideki değişimlere uyum yeteneklerinin arttırılması hedeflenmesi için toplantılar düzenleniyor. Toplantının Kayseri ayağına Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdülhakim Coşkun, Avrupa Birliği  KUYAP Teknik Destek Ekip Lideri İspanyol Alberto Gomez, AB KOBİ Geliştirme Uzmanı İngiliz John Toner ve TOBB temsilcileri, Kayseri ve komşu illerden çalışan ve işverenler katıldı.
'İŞ BEĞENMEME VE KALİFİYE ELAMAN SIKINTISI VAR'
Açılış konuşmasını yapan KTO Başkanı ve TOBB Ticaret Odaları Konseyi Başkan Yardımcısı Mahmut Hiçyılmaz, bu projenin eğitimin ne kadar önemli olduğunu hatırlattığını belirttti. Hiçyılmaz şöyle dedi:
"AB destekli KUYAP projesi İç Anadolu’daki birçok ilde firmaların çalışan ve işverenlerin uyum yeteneğini artırmayı hedefleyen bir projedir. Bu projenin süresi 24 aydır. Bu projeye odamız kadar üyelerimizin de sahip çıkması çok önemlidir. OSB’de aşağı yukarı firmalarımızın çoğunda 'Eleman aranıyor' levhaları görürsünüz. Aslında işsizlik değil de iş beğenmeme var. Bir de kalifiye eleman bulamama sıkıntısı var."
Konuşmaların ardından Teknik Destek Ekip Lideri Alberto Gomez (İspanya) KUYAP Projesi sunumu yaptı. Ardından, AB KOBİ Geliştirme Uzmanı John Toner İş Dünyasında Uyum Yeteneği hakkında bilgiler verdi.