KAYSERİ () - KAYSERİ Sanayi Odası (KAYSO) verilerine göre, Nisan ayında Kayseri'den ihracat, aylık bazda yüzde 12.2 ve yıllık bazda yüzde 34.3 artarak 169.2 milyon dolara çıktı.

KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, "Nisan ayı ihracat rakamları artık ayda 150 milyon dolar bandını aştığımızı ve daha yukarılara doğru çıktığımızı gösteriyor" dedi.

Kayseri'nin ihracatında önceki aylarda olduğu gibi Irak’ın ilk sırada olduğunu, bu ülkeyi Almanya ve ABD’nin izlediğini açıklayan Boydak, en çok ihraç edilen ürünler sıralamasında elektrikli ev aletlerinin bu ay sürpriz yaparak ilk sırayı aldığını, ardından demir-çelik-sac-iletken-maden ve mobilya sektörünün geldiğini söyledi.

Boydak, en çok ihracat yapan şirketler sıralamasında HES Hacılar, Boyteks Tekstil ve Boydak Dış Ticaret'in ilk üç sırayı aldığını açıkladı.

Mayıs ayı ihracatının da pozitif yönde olacağını ifade eden Boydak, şöyle devam etti:

"Kayseri'den yapılan ihracatın Nisan ayında güzel bir çıkış yakalandığını görmek hepimizi mutlu ediyor. Genel olarak Türkiye ihracatında da bir artış var. Türkiye’nin ilk üç aylık büyüme rakamı yüzde 4.3 olarak tescillenmiş durumda. Burada ihracatın bir ağırlığının söz konusu olduğunu görmekteyiz. Bundan dolayı ben tüm üyelerimizle birlikte Türkiye’deki bütün ihracatçıları en içten dileklerimle kutluyor, başarılarının devamını diliyorum."

(FOTOLU)