ESKİŞEHİR'de 1927 yılında kurulan ve 2010 yılında kapısı kilitli olarak Elvan Şirketler Grubu bünyesine dahil edilen Cici Çikolata Fabrikası, Türkiye'nin en hızlı büyüyen ilk 100 şirketi listesinde 3'ncü sırada yer aldı.
Kapısına kilit vurulmuş haldeyken Elvan Şirketler Grubu bünyesine dahil olan Cici Çikolata Fabrikası, yapmış olduğu ihracat atağıyla birlikte 3 yıl içerisinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve AllWorld Network öncülüğünde hazırlanan Türkiye'nin en hızlı büyüyen ilk 100 şirketi listesinde 3'ncü sıraya yükseldi. Eskişehir'de 6 gün 3 vardiya ile günde yaklaşık 200 ton üretim kapasitesine ulaşan Cici'nin, üretiminin yüzde 90'ını ihraç ettiği belirtildi.
Eskişehir'e gelen Elvan Şirketler Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Cici Çikolata Fabrikası'nı basın mensuplarına gezdirdi. 2010 yılında fabrikayı satın aldıklarında kapısının kilitli olduğunu hatırlatan Hidayet Kadiroğlu, 100 milyon liralık yatırımın yapıldığını fabrikada şu an 700 kişiye istihdam olanağı sağladıklarını söyledi. Kadiroğlu şunları kaydetti:
"Cici Çikolata Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketleri listesinde üçüncü oldu. Cici Çikolata için bu bir ilk, ancak Elvan Grubu için dereceler ve başarı yeni bir deneyim değil. Çünkü biz Elvan Grubu olarak sektörel ihracatta ikinciliği yakalamış durumdayız. İşin arkasında ve temelinde Elvan Grubu'nun 62 yıllık deneyimi, birikimi ve gücü var. 1927'de bir aile şirketi olarak kurulan ve maalesef malum sebeplerle kapısına kilit vurulan Anadolu'muzun bu Cici markasını yeniden ayağa kaldırmak için Elvan Grubu olarak seferber olduk. Neredeyse Cumhuriyetle yaşıt Cici'de büyük ameliyatlar yaptık, hemen hemen yeniden kurduk. Kapısı kilitli tesis şu anda yaklaşık 700 kişiye istihdam sağlıyor. Yaptığımız ameliyatlarla Cici'yi gençleştirdik, gençlerle koşar hale getirdik."