AVRUPA’nın çeşitli ülkelerindeki Türk işçiler yaz tatillerinin ardından yaşadıkları ülkelere dönüşler devam ederken; Kapıkule Sınır Kapısı’ndan son 24 saatte 5 bin 687 araçla, 25 bin 857 yolcu çıkış yaptı. Bulgaristan gümrüğünün de hızlı çalışması nedeniyle gümrük dışına taşan kuyruklar azaldı.
Türk işçilerinden karayolunu tercih edenler Bulgaristan sınırındaki Kapıkule Sınır Kapıları’nda yoğunluğu arttırdı. Avrupalı Türk işçilerinin İpsala, Hamzabeyli, Pazarkule ve Dereköy Sınır Kapıları’nı tercih etmediği görülürken, yoğunluğun arttığı Kapıkule Sınır Kapısı’ndan son 24 saatte 5 bin 857 araçla 25 bin 857 kişi çıkış yaptı. Gümrük sahası tadilatta olduğu için kapasite altında çalışan Kapıkule’nin karşısındaki Bulgar Kaptan Andreova Sınır Kapısı'nda gümrük işlemlerinin hızlı yapılması da kuyrukların azalmasına neden oldu. Bulgar gümrük görevlilerin özellikle kaçak yolcu ve uyuşturucu konusunda detaylı aramalar yaptığı öğrenildi.
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, dönüş yapacak olan Türk işçilerinin kurumun internet (www.trakyagumruk.gov.tr) sitesine girip, yoğunluk durumuna canlı yayın yapan kameralardan bakmalarını istedi. Türk işçilerinin özellikle Kapıkule sınır Kapısı’nı tercih ettikleri ve bir anda yola çıktıkları için yoğunluk yaşandığını ifade eden Yalçın, Bulgaristan gümrük görevlilerinin yoğun çalışarak kuyrukları eritmek için mesai harcadığını sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI