İngiltere'nin referandumda Avrupa Birliği'nden çıkış kararı alması ile altın fiyatları uçarken, Kapalıçarşı esnafı kan ağlıyor. Esnaf 1 gecede milyonlarca dolarlık zarar yazdı.

Altının ons fiyatı açıklamanın ardından 1.335 dolar ile 28 ayın zirvesine çıkarken, yurt içinde deçeyrek altın 210 liraya gram altın ise 130 liraya yükseldi. 

SAATLER İÇİNDE ZARAR MİLYON DOLARA ULAŞTI...

Altın fiyatlarının ve döviz fiyatlarının ani hareketi ile birlikte sattığı ürünü yerine koyamayan esnaf 1 gecede ciddi şekilde zarara uğradı. İhracat yapıp faturaları dolar olarak kesen esnafın borçlanma akdi de dolar olduğu için ihracatçının dolar bazında kaybı milyon doları aştı. 

Aynı zamanda panik olan esnaf 1.350 dolar seviyelerinden de alım yaptı. Dolayısıyla fiyatlar bu seviyenin üzerine çıkmadıkça esnaf zararda. 

Kapalıçarşı'dan isminin açıklanmasını istemeyen bir esnaf sadece kendi zararının 1 milyon dolarolduğunu belirtirken, siftah yapamayan esnafın zor durumda olduğunu ve dolar ve altındaki hareket nedeniyle Kapalıçarşı esnafının çok büyük zarar gördüğünü söyledi.