BAKAN YILMAZ: YAŞAM MEMMUNİYETİNİ ÖLÇÜYORUZ
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, BEBKA’daki programının ardından TÜİK Bursa Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Bakan Yılmaz, burada Bölge Müdürü Ünal Can’dan çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.
Sağlam ve güvenilir istatistik kaynaklarının demokrasi açısından da önemli olduğunu belirten Bakan Yılmaz, "Hesap verebilirlik için çok önemli. Önemli altyapı oluşturduğumuzu söyleyebilirim TÜİK, Eurostat ile yakın çalışan kurumumuz. AB müzakerelerinde 35 fasıl var. Bunlardan bir tanesi istatistik. Başlı başına fasıl. Ya açılış ya kapanış kriteri biz de istatistik kurumumuz için geçmiş 10 -12 yıl için çok önemli reformlar yaptık" dedi.
Bakan Yılmaz, "Bugün Türkiye’de çok daha fazla ve güvenilir istatistik var. Örnek verirsek 2003'ten beri yaşam memnuniyetini ölçüyoruz. Geçmişte bunlar yapılmıyordu. Yaşam memnuniyetini ve kamu hizmetlerinden memnuniyeti ölçüyoruz. Bu cesaret ister her hükümet yapamaz. Vatandaşın hizmetlerden ne kadar memnun olduğunu ölçüyoruz. Türkiye genelinde yapıyorduk. Geçen sene ilk defa il bazsında çıkarmış olduk. Bildiğim kadarıyla ilk defa bu yapıldı" dedi
BURSA MUTLU BİR ŞEHİR
Bakan Yılmaz, Türkiye genelinde 'Mutluyum' diyenlerin yüzde 59 olan oranının Bursa’da yüzde 61 olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:
"Bursa Türkiye ortalamasından 2 puan üstte görünüyor. Kamu hizmetlerinden memnuniyeti sosyal güvenlik hizmetlerinden memnuniyet Türkiye genelinde yüzde 70, Bursa’da bu oran yüzde 76, sağlık hizmetlerinden memnuniyet Türkiye’de yüzde 75, Bursa’da 77, eğitim hizmetlerinde Türkiye geneli yüzde 70, Bursa 74, adli hizmetlerden memnuniyet Türkiye geneli yüzde 53, Bursa genelinde yüzde 64, asayişten Türkiye 79, Bursa 83, ulaştırmadan Türkiye 76 Bursa 83. Bursa genel itibariyle kamu hizmetlerinden de Türkiye ortalamasının üstünde memnuniyet gören illerimizden birisi”
İşsizlik istatistiklerini geçen aydan beri yayınlamaya başladıkları ve artık haftalık bazda ölçüm yaptıklarını kaydeden Bakan Yılmaz, “Geçmişte her ayda bir hafta ölçüm yapılırdı. Biz burada alanı örnekler sayısını genişlettik. Her hafta anket yapıyoruz. Ölçümler yapıyoruz. Eurostat ile tam uyumlu hale getirdik istatistikleri. Çok fazla çalışmaları var."
'HALKIMIZ CEVABINI 30 MART’TA VERDİ'
Daha sonra Bursa’da partisinin il başkanlığını da ziyaret eden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ak Parti’nin gençliğin partisi olduğunu belirterek, statükocu değil değişimci olduklarını, korkular üzerinden değil umut üzerinden siyaset yaptıklarını söyledi. AK Parti’nin politikalarını dar bir kesime, sermaye gruplarına, uluslararası güçelere göre değil, halkın beklentilerine göre şekillendirdiğini belirten Yılmaz, halk ile yüz yüze ileşitimle düşünceleri anlattıklarını kaydetti.
Bakan Cevdet Yılmaz, bir gazetecinin sorusu üzerine TÜBİTAK’ın 30 Mart yerel seçimleri öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ilgili internette yayılan ses kayıtları hakkında verdiği 'montaj' raporunu şöyle değerlendirdi:
"Yoğun gündem içinde takip edemedim. Teknik anlamda birşey söyleyecek durumda değilim. Biz zaten bunu öteden beri söylüyorduk. Halkımızda zaten bunu bildiği için 30 Mart seçimlerinde bütün saldırılara sandıkta verdi. 30 Mart seçimlerinde halkımızın ortaya koyduğu tavır sadece Ak Parti’ye Başbakanımıza yönelik olarak değil. Türkiye’ye yönelik oynanan oyunları boşa çıkarttı. 17 Aralık sürecindeki esas hadise, Türkiye’nin istikrarını bozmak. Türkiye’nin yükselmesine, büyümesine set çekmek. Türkiye’nin dünyada çok daha iyi bir yere gelmesine engel olmaktı. Ama halkımız bu oyunu bozdu. Gerekli cevabı, en iyi en demokratik şekilde verdi. Halkımızda bizlerde çeşitli şekillerde doğru olmadığını ifade ediyorduk. Teknik olarak da ortaya konulması olumlu bir durum."
Yılmaz'a daha sonra AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun kılıç hediye etti.

ST(FK/SS) (FOTOĞRAFLI)