YOZGAT, () - YOZGAT'ta Dr. İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı (KSV) tarafından hazırlanıp, uygulamaya konulan 'İlk İşim Okullarda Değişim Projesi' kapsamında düzenlenen 'Seramik yer ve duvar karosu kaplamacılığı meslek edindirme kursu' tamamlandı. 28 kursiyerin ustalık sertifikasını aldığı törende konuşan Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, AB kriterlerine uygun ve nitelikli işgücüne sahip usta statüsünü elde eden kursiyerlerin, böylece zanaatlarını herhangi bir Avrupa ülkesinde icra etme şansını da yakalamış olduğunu söyledi.
Yozgat Valisi Abdulkadir yazıcı, Kale Grubu'na ait tesislerin bulunduğu Yerköy İlçesi'nde açılan kursun tamamlanması nedeniyle Bozok Üniversitesi Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu Salonu'nda düzenlenen törene katılarak konuşma yaptı. Vali Yazıcı, açılan kursun işsiz gençler için önemli avantajlar sağladığını, başarılı olanlara bakanlık onaylı 'Kurs Bitirme Belgesi' verildiğini söyledi. Ulusal ve uluslararası geçerliliği olan bu sertifika ile gençlerin AB kriterlerine uygun olarak kalifiye ve nitelikli olarak yetiştiğini belirten Vali Yazıcı, "İnanıyorum ki bu arkadaşlarımızdan bazıları ileride kendi iş yerlerini kuracak ve kendileri de işveren olacak" dedi.
Yerköy'ün giderek gelişen ve Ankara'ya yakınlığı ile avantajlı durumda olduğunu belirten Vali yazıcı, Yüksek Hızlı Tren çalışmalarının tamamlanması, jeotermal kaynakların doğru ve verimli bir şekilde değerlendirilmesi, Kale Gurubu'na ait yatırımların bulunduğu özel organize sanayi bölgesi sayesinde önümüzdeki yıllarda büyük bir gelişme ve ilerleme kaydedeceğine inandığını söyledi.
Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ise, sosyal sorumluluk çalışmalarını sistematik hale getirmek için Dr. İbrahim Bodur Kale Seramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı'nı kurduklarını anlattı. Bu vakıf aracılığı ile açılan kursa katılanların aldığı belgelerle yurt dışında dahi rahatlıkla çalışabileceğini bildiren Okyay, "Kursiyerlerimiz Paris'te, Berlin'de zanaatlarını icra edecek düzeye sahip olarak ustalık belgesine kavuşmuş durumdalar. Kale Grubu olarak Yozgat'ı Çan'dan sonra ikinci büyük üssümüz haline getirmek istiyoruz. Çünkü bizler artık kendimizi sizlerden birisi olarak görüyoruz" diye konuştu.
Daha sonra 28 kursiyerin belgeleri ile birlikte takım çantaları Vali Abdülkadir Yazıcı ve Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay tarafından dağıtıldı. Tören ardından Yozgat Valisi Yazıcı, Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, diğer davetlilerle birlikte ilçede bulunan Cumhuriyet İlkokulu'nu ziyaret edip, kursiyerlerin yaptığı çalışmaları inceledikten sonra hediye verdi.

HG (AY/) (FOTOĞRAFLI)