KAHRAMANMARAŞ Ticaret ve Sanayi Odası ile İskenderun Deniz Ticaret Odası işbirliğinde düzenlenen toplantıda sanayicilere İskenderun Körfezi'ndeki liman işletmeleri tanıtıldı.
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen ve sanayicilerin katıldığı toplantıda İskenderun Körfezi'nde faaliyette bulunan liman işletmelerinin rekabetçi hizmet standartları ve kapasiteleri tanıtıldı.
Toplantıda konuşan İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak, Kahramanmaraşlı sanayicilere daha ekonomik lojistik hizmeti sunacaklarını belirterek, “Bizler de bu konuda sizlere yardımcı olmak üzere 'neden İskenderun limanları kullanılsın' diye buralara kadar geldik. Lojistik olarak İskenderun Körfezi, Gaziantep ve Kahramanmaraş’a daha yakın, bu yakınlık sayesinde lojistik hizmeti daha ekonomik vereceğiz. Hedefimiz Mersin Limanı’nın konteynerlerinden değil de işte buradaki sanayinin, üretiminin fazlalaştıkça Mersin Limanı’nın hizmet veremeyeceği rakamlara bizler daha ekonomik rakamlarla hizmet vermek istediğimizi söylemek için buradayız" dedi.
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Gölcü ise kentin 1 milyonu aşkın nüfusu, 2 milyar dolar dış ticaret hacmi, 4,5 milyar dolar sanayi ve tarımsal üretimi, 4 milyar dolar kredi hacmi, 5 milyar dolar reel sektör yatırımı ile ciddi potansiyele sahip olduğunu ifade ederek, "Kahramanmaraşlı sanayiciler, 870 sanayi tesisinde Türkiye ipliğinin yüzde 35’ini, kumaşın yüzde 10’unu, metal mutfak eşyalarının yüzde 60’ını, çimentonun yüzde 9’unu ve kağıdın yüzde 20’sini üreterek ciddi bir dış ticaret hacmi ve katma değer oluşturmaktadır. Bölgemizde çok ciddi yatırımlar yapılıyor. Yaptığımız yatırımlarda üretim maliyeti kadar lojistik maliyetleri de çok büyük önem arz ediyor. İskenderun Körfezi’nde yer alan liman işletmeleri de çok ciddi yatırımlar yapıyorlar" diye konuştu.
Konuşmaların ardından İskenderun Körfezi'ndeki liman işletmelerini tanıtan sunumlar yapıldı.

FOTOĞRAFLI