ANTALYA Olimpos'taki Kadir'in Ağaç Evleri'nin işletme sahibi Kadir Kaya, turizm fuarlarında otel ve nokta tanıtımları dışında alternatif bulunmazsa turizmin tıkanabileceğini kaydetti.

Kadir Kaya, dünyanın farklı ülkelerinde gerçekleşen turizm fuarlarını dolaşıp tanıtım yapıyor. Tamamen kendi imkanlarıyla oluşturduğu ve dünyanın dört bir yanından binlerce hayranı bulunan Kadir'in Ağaç Evleri'ni Türk turizmine kazandıran Kaya, fuarlarda yeterince tanıtım yapılmadığını belirtiyor. Turizmle alakalı tüm fuarlara katılmaya özen gösteren Kaya, tanıtım çalımalarını kendi bütçesinden karşılıyor.

Hollanda'da düzenlenen Utrecht Turizm Fuarı'na da katılan Kaya, "Ülkemiz, turizmde önümüzdeki ülkelerden daha zengin güzelliklere sahip. Başta ülke tanıtımımız olmak üzere, farklı yenilikler bulmalıyız. Yoksa önümüzdeki yıllar içinde turizmimimiz tıkarma noktasına gelecek. Bizim fuarlarda yaptığımız sadece otel ve belirli nokta tanıtımları. Aynı otellerin birçoğu İspanya ve İtalya'da da var" dedi.

HER AYRINTIMIZI TANITMALIYIZ

Turizmciler dahil sektör temsilcilerinin her şeyi devletten ve bakanlıktan beklediğini sözlerine ekleyen Kaya, "Bölgesel çalışmalar yapmamız, kimin neyi varsa, çiçeği, böceği, ağacı, yaylası, gölü, dağı ortaya koyması ve tanıtım atağına geçmesi lazım. Doğal güzelliklerimize dikkat çekmeliyiz" diye konuştu.

BÖLGE HARİTASI ÇIKARTILIP AKILLI TELEFONLARA UYARLANMALI

Sezon başına kadar düzenlenen fuarlara katılacağını vurgulayan Kaya, "Mart ayı başında yine Hollanda'da 'Dağ bisikleti ve yürüyüş fuarı'na katılacağım. Gelen herkes ilk önce harita soruyor. Bizim henüz bölgelerimizde koordinatları yapılmış bir harita yok. Askeriyeden kalma haritalar var. İnsanlar mutlaka grupla yürümek zorunda değil. Alanya, Kemer, Side gibi bölgelerde insanların çiçek, kuş gözlemi, yürüyüş, tırmanma gibi faaliyetleri yapabilecekleri imkanları göstermeli, haritalar akıllı telefon ortamlarında da kullanılabilmeli" dedi. (FOTOĞRAFLI)