ERZURUM'da düzenlenen mefruşat ve nakış kursunda ev hanımları televizyon izlemek yerine aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.
Merkez Aziziye Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen mefruşat ve nakış kursunda ev hanımları hafta için her gün 5 saat ders alıyor. Yaklaşık 9 ay süren her iki kursta 18-50 yaşları arasında 39 kadın eğitim görüyor. Mefruşat kursu veren Gülseren Tağ, sıfırdan yetiştirdiklerini öğrencilerin daha sonra atölyede sipariş hazırlayarak aile bütçesine katkıda bulunduklarını söyledi.
Gülseren Tağ, kadınların kazandıkları parayla çocuklarını anaokulu, dershane ve üniversiteye gönderdiklerini belirterek, "Kadınlar boş zamanlarını artık evde televizyon izleyerek geçirmiyor. Kursta öğrenci yetiştirdikten sora sipariş hazırlıyoruz. Öğrenciler çeyizlerindeki eski kaneviçe, el işleri, dantelleri getirip burada değerlendiriyorlar. Müşteri malzemesini getiriyor, biz de iş paylaşımı yapıyoruz. Öğrenciler yaptığı iş kadar ücret alıyor. Kurs bitiminde öğrencilerin birçoğu çalışmaya devam ediyor" diye konuştu.
Evli ve 4 çocuk annesi 41 yaşındaki Nesrin Özyağ ise kursta hem kızlarına çeyiz hazırladığını hem de sipariş alarak eşine destek olduğunu söyledi. Özyağ, "Kursa gelmeden önce evde televizyon izliyorduk. Kadınlarla gezip tozuyorduk. Şimdi her şey daha güzel. Artık zamanımızın kıymetini biliyoruz. Şimdiye kadar evde boşuna oturmuşuz" dedi.