SIK sık yapılan fiyat artışıyla birlikte özellikle son bir yılda kaçak akaryakıt trafiğinde büyük artış olduğu bildirildi. Kocaeli bölgesinde 2004 ile 2013 yılları arasında yapılan operasyonlarda, yaklaşık 4'te 1'i geçen yıl olmak üzere 4.3 milyon lira değerinde kaçak akaryakıt ele geçirildiği açıklandı.
Kocaeli İl Genel Meclisi’nin şubat ayı toplantısında kentle ilgili çeşitli sorunlar ele alındı. İl Genel Meclisi Başkanı Fahim Kılıç’ın başkanlığında yapılan toplantıda, kolluk kuvvetleri tarafından yakalanan kaçak akaryakıtların teslim alım ve tasfiye işlemleriyle ilgili olarak bilgilendirme yapıldı. 
YAKALATAN VE YAKALAYANA YÜZDE 25 ÖDÜL
İl Özel İdaresi Çevre Koruma Müdürü Yaşar Genç, meclis üyelerine bilgi verirken, kaçak akaryakıttan elde edilen gelirin İl Özel İdaresi’nin Ziraat Bankası’ndaki hesabında biriktiğini, sağlanan gelirin yüzde 25’inin ihbarcıya, yüzde 25’inin yakalayan kolluk kuvvetlerine, yüzde 25’inin Maliye ve yüzde 25’inin de  İl Özel İdaresi’ne verildiğini söyledi.
SON BİR YILDA BÜYÜK ARTIŞ VAR
Yaşar Genç açıklamasında, 2004 ile 2013 yılları arasında yakalanan kaçak akaryakıt verilerini de meclisle paylaşırken, sadece 2 milyon 363 bin 547 kilogramı 2013 yılında olmak üzere 9 yılda 5 milyon 333 bin 515 kilogram akaryakıt yakalandığını açıkladı. Bunların satışından 4 milyon 368 bin 31 lira gelir elde edildiğini ve kaçak akaryakıtın yakalanması için ihbarda bulunanlara ve kaçak akaryakıtı yakalayan kolluk kuvvetlerine yaklaşık 500 bin lira ödeme yapıldığını söyledi.

MB(MB/AAA)(FOTOĞRAFLI)