BURSA'da Yalın Global Network tarafından düzenlenen uluslararası zirvede konuşan Yalın Global Network CEO'su John Shook, Türkiye'nin yönetim anlamında son 10 yılda önemli gelişmeler yaşadığını belirterek, "Türkiye'de çok iyi eğitilmiş insanlar var. Aynı zamanda yönetim sistemi de çok güçlü" dedi.
Yalın Global Network tarafından düzenlenen Yalın Zirve'nin 6'ncı organizasyonu, Hilton Bursa Oteli'nde başladı. 2 gün sürecek uluslararası zirveye 10 ülkeden yaklaşık 500 kişi katıldı. Basın mensuplarına bilgi veren Yalın Global Network Ceosu John Shook, dünyanın çeşitli ülkelerinden zirveye katılımın yüksek olduğunu söyledi. Shook, "Yalın düşünce bir yetenek. Önemli olan bütün çalışanları personeli işin içine katabilmek. Onların yalın düşünceye hakim olabilmesini sağlayabilmek. Yalın düşünce ile her çalışan müşteri adına yaptığını daha iyi yapıyor, aynı zamanda kendi yaşamları ve çalışma yöntemleri de iyileşiyor" diye konuştu.
Türkiye'nin durumu ve firmalarının faaliyetleri ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Shook, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Başta ABD, Brezilya, Fransa, Hollanda, Çin, Avustralya, Güney Afrika, Polonya, Macaristan başta olmak üzere 17 ülkede faaliyet gösteriyoruz. Uyguladığımız prensipler dünyanın 4 köşesinde başarılı olmak için geçerli. Her ülkenin kültürü farklı. Böylece dünyanın 4 köşesine giderek, hem öğreniyor, hem öğretmeye çalışıyoruz. Her yerde amacımız aynı. Bu amaçta bireylerin ve organizasyonların yalın düşünceyi kabul ederek, kendilerini ve kuruluşlarını iyileştirmesine yardımcı olmaya çalışıyoruz."
Türkiye'nin yönetim anlamında son 10 yılda önemli gelişmeler yaşadığını belirten Shook, şyle devam etti:
"Türkiye'de çok iyi eğitilmiş insanlar var. Aynı zamanda yönetim sistemi de çok güçlü. İyi eğitilmiş kişiler, güçlü yönetim sistemi var. Türkiye'de son 10 yılda çok şey gördüm. Çin 20 yıl içinde önemli gelişmeler kat etti fakat Türkiye'nin çok uzun endüstri gelişme tarihçesi var. Çin ekonomisi ucuz işçilik üzerine kurulmuştur. Fakat şimdi onlar yönetim konusunda bayağı zorlanıyorlar. Derin bir uzmanlık bilgisine sahip değiller, bu nedenle onların sorunları oluyor. Türkiye ise yönetimini ne kadar üst düzey olduğundan son derece etkileniyorum. Aynı zamanda buradaki yöneticiler de son derece sofistike."