ŞANLIURFA Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin, 17 Aralık'taki yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ardından ekonomik anlamda istikrarın kaybolduğunu söyledi. Ertekin, istikrarsızlık nedeniyle halkın alışveriş yapmadığını, işadamlarının da yatırımlarını askıya aldığını belirtti.
Geçen yılın sonunda düzenlenen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile piyasalarda istikrarsızlık oluştuğunu anlatan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyüp Sabri Ertekin, ay sonunda yapılacak yerel seçimlerdeki belirsizlik nedeniyle halkın alışveriş yapmadığını söyledi. Türkiye'de istikrarsızlık belirtilerine neden olacak gelişmelerin görüldüğünü ve endişelenen halkın para harcamadığını ifade eden Ertekin, şöyle dedi:
"Türkiye ve Şanlıurfa’da şu anda olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Yolsuzluk olayları ortaya çıkıyor. Hükümetin karşılıklı verdiği cevaplar var ve bunlar ister istemez insanları etkiliyor. Piyasada alışveriş ve yatırım konusunda herkes çekingen hale geliyor. Vatandaş ve yatırımcılar şu anda 'En azından seçimleri bekleyelim' diyor. Bu durumda piyasalarda durağanlığa ve yatırımların askıya alınmasına yol açtı. Allah’ın izniyle Türkiye bu sıkıntıları da atlatacaktır. Moralimizi bozmayalım. Vatandaşlar da belirsiz bir kanaat olduğu için piyasa ve alışverişte durgunluk var. Herkes kendini tuttuğu için piyasada nakit akışı da sıkıntılı. Şu anda para darlığı var. Yolsuzluk söylentilerinin üzerine hemen gidilip çözülmesi lazım ki ortamda şüpheli bir durum kalmasın. Geleceğe ilişkin belirsizlikler olunca insanlar genelde kendilerini tutuyor, para harcamıyor ve yatırımlarını bekletiyorlar. Bu iş umarım bir an evvel neticelenip sona erer ve herkes normal hayatına döner."

ÖP(HK/İD) (FOTOĞRAFLI)