KAYSERİ () - KAYSERİ Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, firmalar için "kâr ederek ayakta kalma"nın, en büyükler sıralamasında üstlerde yer almaktan önemli olduğunu vurguladı.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından hazırlanan Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu ilk 500 listesinde Kayseri'den 13 firma yer aldı. KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, “Bu sene de geçen yıl olduğu gibi 13 firmamız bu listelerde yer aldı” dedi ve ekledi:

“Her zaman söylediğimiz gibi bu listelere girmek önemli ama kar edip ayakta kalabilmek, faaliyetlerini sürdürüyor olabilmek çok daha önemli. Önümüzdeki günlerde İSO ikinci 500 listesi açıklanacak. İkinci 500’de firma sayımızın daha çok olması sanayimizin tabana yayılır olması bakımından çok önemli. Çünkü riskimizi tabana yaymış oluyoruz. Ne kadar ayrı firmamız olursa Kayseri’deki ekonomik canlanma da o kadar hane halkına yansımış oluyor. Bu listelere giren firma sayısının önümüzde yıllarda daha da artmasını temenni ediyoruz.”

İlk 500’e giren Kayseri firmaları ve sıralamadaki yerleri şöyle:

Hes Hacılar Elektrik San. Ve Tic. A. Ş. (65), Boytaş Mobilya San. ve Tic. A.Ş. (98) Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. (101), Merkez Çelik San. ve Tic A.Ş. (140), Has Çelik ve Halat San. Tic. A.Ş. (176), Orta Anadolu Tic. ve San. İşl. T.A.Ş. (190), Boyteks Tekstil San. Tic. A.Ş. (214), Boyçelik Metal San. ve Tic. A.Ş. (288), İstikbal Mobilya San. ve Tic. A.Ş. (305) Kumtel Dayanıklı Tüketim Malları Plastik San. Tic. A.Ş. (373), ERBOSAN Erciyas Boru San. ve Tic. A.Ş. (441), Mega Metal San. ve Tic. Ltd. Şti. (457) ve Form Sünger ve Yatak San. Tic. A.Ş. (476).

(FOTOĞRAFLI)