YURT genelinde hayvancılığın geliştirilmesine yönelik hazırlanan 'Halk elinde ülkesel hayvan ıslahı' projesi kapsamında Yozgat'ta 124 besiciye yaklaşık 1 milyon TL mali destek verilirken, 'Koyun ve keçilerde verimliliğin arttırılması' projesi kapsamında da 17 besiciye Akkaraman ırkı 47 damızlık koç dağıtıldı.
Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaaddin Özdemir, Yozgat'ın da içinde bulunduğu projenin 40 ili kapsadığını hatırlatarak, proje çerçevesinde yürütülen çalışmalar doğrultusunda besicilere mali destekler verildiğini kaydetti. Özdemir, 'Halk elinde ıslah projesi' çalışmaları kapsamında besicilerle işbirliği yapılarak hayvanların ıslah edilerek, et, süt ve tiftik bakımından daha bol ve kaliteli ırkların elde edilmeye çalışıldığını anlattı.
Yozgat'a ilk olarak 2011 yılında Boğazlıyan ile Yenifakılı İlçesi'nde uygulamaya konulan projesinin daha sonra yaygınlaştırıldığını anlatan Özdemir, "Bu iki ilçemize Yozgat Merkez ve Akdağmadeni ilçeleri de dahil edilmiştir. 4 ilçede toplam 124 besiciyle yapılan sözleşme sonucunda yürütülen proje kapsamında toplamda bir milyon lira civarında destekleme ödemesi yapılmıştır" dedi.
Özdemir, geçen ay içerisinde 'Koyun ve keçilerde verimliliğin arttırılması' projesi kapsamında ise 17 yetiştiriciye 47 adet Akkaraman ırkı damızlık koç dağıtıldığını bildirdi. Özdemir, "Koçların toplam maliyeti 65 bin 988 liradır. Bunun 33 bin 492 lirası bakanlığımız bütçesinden, geriye kalan 32 bin 994 lirası da yetiştiricilerden katkı payı olarak alınmıştır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI