Çalışma Bakanı Faruk Çelik, mevsimlik işçilere, üniversite mezunu işçilere ve kamuda çalışan 43 bin işçiye müjdeler verdi. Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı sendikalara üye yaklaşık 43 bin işçiyi kapsayan Kamu Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü'nün imza töreninde ve katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalar yapan Bakan Çelik, şunları kaydetti: 

MEVSİMLİK İŞÇİYE KADRO İMKANI: 

Mevsimlik işçiler, 5 ay 29 gün çalışıyor. 6 ay olunca 6 aylıklar kadroya alındı. 5 ay 29 gün çalışan mevsimlik işçilerin eğer çalıştıkları işyerinde ihtiyaç varsa 8 ay veya 10 ay, ne kadar iş var ise dışarıdan hizmet alımı değil bu işçilerin çalıştırılmasına dönük düzenlemeyi parlamentoya sunacağımızı toplu sözleşmede kayıt altına aldık. Dolayısıyla bu kardeşlerimizin talepleri yerine gelmiş bulunuyor. Hızlı bir şekilde yasalaştırılacak. 

ÜNİVERSİTELİ İŞÇİ MEMUR OLUYOR: 

Üniversite mezunu ama işçi statüsünde arkadaşlarımız var. Bunlarla ilgili önemli değerlendirmeler yaptık. Sayılarını tespit ettik. Her şey hazır vaziyette. Bunlarla ilgili son düzenlemeyi yetiştiremedik. Bunların memur olarak görev yapmaları konusundaki düzenlemeyi de inşallah önümüzdeki dönem içerisinde gerçekleştireceğiz. Onların damemur statüsüne geçmesine dönük kararımızı vermiş bulunuyoruz. 

223 BİN İŞÇİYLE SÖZLEŞME: 

Daha önce Türkİş ile yapılan 180 bin işçilik anlaşmadan sonra 43 bin işçi için de Hak-İş ile anlaşma yapıldı. Ücretlere göre seyyanen 100 lirayı bulan zammın yanında yüzde 11.3'lük artış yapıldı. Yılda bir defa olmak üzere 500 lira denge ödeneği de verilecek.