Uzun zamandır enflasyon farkı dışında zam alamayan işçi ve Bağ-Kur emeklilerine maaş artışı imkanı doğdu. 2000 yılından önce emekli olan işçi emeklileri intibak zammıyla maaşlarını düzeltmişlerdi. Fakat bunun dışında bu kesime sadece enflasyon farkı veriliyordu. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yılbaşında emekli maaşlarında artış olacağı müjdesini verdi.

Takvim'in haberine göre; Bakan Yazıcı, "Emekli maaşını yılbaşında biraz daha arttıracağız. 1.5 ay sonra maaşlarda bir artış olacak" açıklaması yaptı. Memur emeklileri toplu sözleşme gereğince zaten yılbaşında zamlarını alacak. Ayrıca memur emeklilerine taban aylığı ve enflasyon farkları da Ocak ayında ödenecek. Bakan Yazıcı'nın yaptığı açıklama ise zam alamayan SSK ve Bağ-Kur emeklilerini umutlandırdı.

ORAN BELLİ DEĞİL

Bu emekliler Ocak'ta sadece yüzde 3'e yakın bir enflasyon farkı alacaklardı. Bu açıklamanın ardından bir zam beklentisi de başladı. Emekliler şimdi alacakları zam oranının belli olmasını bekliyor.

YENi iNTiBAK DA OLSUN

Öte yandan 2000 yılında ve sonrasında emekli olanların intibak beklentileri de sürüyor. Özellikle 2000 yılında emekli olan vatandaşlar ilk intibaktan yararlanamadıkları için mağdur olmuşlardı. Diğer emekliler ise maaşlar arasında adalet için intibak düzenlemesinin şart olduğunu belirtiyor. Özellikle aynı şartlarda çalışmış ve aynı prim gününden emekli olmuş vatandaşların arasında, sadece farklı zamanlarda emekli oldukları için ciddi maaş adaletsizlikleri bulunuyor. Yine Bağ-Kur emeklileri ve malulen emekliler ise maaşlarının çok