İSTANBUL, 2 Haziran () - İŞ Yatırım'ın 72 yeni Aracı Kuruluş Varantı bugün Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı.

İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin ihraç edeceği varantların 72 tanesi pay senetleri üzerine olurken altı tanesi düello varantı olarak belirlendi. Şirketten yapılan açıklamaya göre, düello varantları ISCTR/GARAN; HALKB/VAKBN ve KCHOL/SAHOL pay çiftleri üzerine olacak. Bu seride ihraç edilen tüm varantların vadesi Ağustos olacak.

Bu ihraçlarla birlikte İş Yatırım'ın piyasada işlem görmekte olan toplam varant sayısı 278'e yükseldi. Yeni varantlar ile yatırımcılarımıza sunulan alternatifleri artırmayı planladıklarını söyleyen İş Yatırım Hazine Müdürü Yasin Demir, "Türkiye'de ilk defa ihraç ettiğimiz düello varantları büyük merak uyandırdı. Buradaki alternatifleri artırıyoruz. Piyasanın ihtiyaç duyduğu yeni ürünler konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Düello varantları türev piyasalarda "daha iyi performans sergileyen" (outperformance) yatırım aracı anlamında kullanılıyor. Bu varantı satın alan yatrımcıya, bir payın diğer paya göre sağladığı göreceli performans ödenmektedir. Bu yolla, yatrımcılar kısa-uzun yatrım yapma imkanına sahip oluyor. Kısa pozisyon açmak için gerekli olan açığa satş işlemi yapılmadan bir pay senedinin diğer pay senedine göre sağladığı ek getiri yatrımcılara ödeniyor ve bu yolla yatrımcılar açığa satış maliyeti yüklenmiyor.

(OSS)