Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - ADANA Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, IŞİD örgütünün Irak'ın Musul kentini ele geçirmesi ve saldırılarını sürdürmesinin Türkiye ile Irak arasındaki 7 milyar dolarlık ticareti de olumsuz etkileyeceğini söyledi.
Türkiye'nin ve özellikle Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Adana gibi illerin Irak ile çok ciddi ticari ilişkisinin bulunduğuna dikkat çeken Atila Menevşe, "Yaşanan gelişmeler bu ticari ilişkileri negatif yönde etkileyecektir. O yüzden biz gerçekten çok büyük endişe duyuyoruz" dedi.
'TİCARETİN GELİŞMESİ İSTİKRARLA OLUR'
Türkiye ile Irak arasında 7 milyar doların üzerinde ticaret hacminin bulunduğuna dikkat çeken Atila Menevşe, şunları kaydetti:
"Bu 7 milyar dolarlık işin büyük bir kısmı Kuzey Irak ile ilgili. Orada bir sıkıntı olduğunu zannetmiyorum. Ama Ortadoğu'ya geçiş noktalarında sıkıntılar var. Buranın en kısa sürede normal şekline gelmesini bekliyoruz. Aksi takdirde bölgemize de ciddi bir ticaret kaybı olacaktır. Suriye'de yaşananlar ticari yaşama olumsuz etki yapmıştı. Şimdi Irak'ta sorun var. Bunların sona ermesini bekliyoruz. Ticaretin gelişmesi ancak istikrarla, sükunetle olur. Orada her kargaşa, her istikrarsızlık ticarette de olumsuzluk yaratıyor. İş alemi olarak bu gelişmelerden maalesef kaygı duyuyoruz. İnşallah bir an önce bu problemler giderilir."

FOTOĞRAFLI