Yaşar ANTER- Nilüfer KANDIRMIŞ/BODRUM (Muğla), () - IKEA Türkiye, bugüne kadar dünyada sadece iki ülkede örneği bulunan alternatif satış modelini, Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde yeni açtığı Sipariş ve Teslim Noktası'yla uygulamaya başladı.
IKEA CEO'su Fuat Atalay, bir hafta önce Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile birlikte açılışını yaptığı Bodrum İlçesi'ninin mahalleye dönüştürülen Konacık Beldesi'ndeki sipariş ve teslim noktasında incelemelerde bulunup, tanıtımını yaptı. Tanıtıma, Maya Holding A.Ş. ve IKEA Türkiye CEO'su Fuat Atalay, Bodrum Sipariş ve Teslim Noktası Mağaza müdürü Melih Sarinçay ve IKEA Satış ve Pazarlama Müdürü Özge Kocaoğlu da katıldı. Bodrum'da yeni açtıkları sipariş ve teslim noktası showroomunda, yaklaşık 2 bin çeşit mobilya ve ev aksesuvarını teşhir ettiklerini belirnten Atalay, müşterilerine, bu ürünleri deneyerek, avantajlı nakliye fiyatlarıyla anında sipariş verme olanağı verdiklerini söyledi. Atalay, sergilenen ürünlerin, Bodrum'da gerek sezonsal, gerekse yıl boyu tüketicilerin yaşam tarzına ve ihtiyaçlarına büyük ölçüde cevap verecek şekilde seçildiğini de kaydetti.
Atalay, Bodrum IKEA Sipariş ve Teslim Noktası'nda, sipariş edilecek ürünler için 800 metrekarelik bir depo bulunduğunu, 400 metrekarelik showroom alanında ise bölgeye uygun olduğu düşünülen yaklaşık 2 bin IKEA ürünü sergilendiğini belirtti. Atalay, şöyle dedi:
"Bodrumlular, sergilenen ürünlerin yanı sıra, IKEA internet sitesi, katalogu ve mağazalarında satılan 9 bini aşkın mobilya ve ev aksesuvarı arasından dilediğini sipariş edebiliyor. İzmir'deki IKEA mağazasından temin edilen ürünler, ortalama 2 ile 4 gün içerisinde, verilen siparişin tutarına göre ücretsiz veya düşük bir ücret karşılığında, Bodrum Sipariş ve Teslim Noktası'ndan alınabiliyor. İsteyen müşterilere, düşük bir ücret karşılığında Bodrum Sipariş ve Teslim Noktası'ndan adrese teslim ve montaj hizmetleri de veriliyor."
IKEA YENİ MAĞAZALAR AÇACAK
Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde İstanbul'da üçüncü ve dördüncü, Akdeniz illerinden birinde de bir mağazayı daha Türkiye'ye kazandıracaklarını belirten Atalay, şöyle konuştu:
"Şu anda en az 4 bin kişi mağazalarımızda çalıştığı gibi sadece geçen yıl iç pazardan 600 milyon dolarlık alım yaparak ülkemize önemli bir katkıda bulunduk. Tekirdağ'dan Hakkari'ye, Artvin'den Mersin'e kadar yurdun her köşesine satış yapabilir hale geldik. Türkiye'nin yerel şartlarını ve müşteri profilini çok önemsiyoruz. 2005 yılında Türkiye'deki ilk mağazamızı açtık. O zamandan bu yana, sunduğumuz güzel tasarımlı, kullanışlı, kaliteli, düşük fiyatlı IKEA ürünleri ve farklı mağaza konseptimizle, ev dekorasyonu alanında Türkiye pazarını ve Türk insanını birçok yenilikle tanıştırdık. Bugün, İstanbul, İzmir, Bursa ve Ankara'da 5 mağazayla hizmet veriyor, 9 bini aşkın mobilya ve ev aksesuvarını, binlerce çeşit ilham kaynağı dekorasyon çözümüyle birlikte sunuyoruz. Bunun yanı sıra, internet üzerinden de alışveriş imkanı sağlıyor, ürünlerimizi Türkiye'nin dört bir yanına ulaştırıyoruz."
Atalay, IKEA olarak Türkiye'de sistemli biçimde büyümeyi hedeflediklerini ekledi.

YA(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)