BURSA'da Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Koordinatör Başkanı Orhan Gençoğlu, ücretsiz eğitim desteği ile ihracat potansiyelini arttırmaya çalıştıklarını açıkladı. Sanayici ve ihracatçı firma çalışanlarına 2013 yılında 407 saat eğitim verdiklerini ifade eden Gençoğlu, bu yıl da 40 farklı konuda eğitim çalışması düzenleyeceklerini söyledi.
İhracat potansiyelinin gelişmesi amacıyla Bursa'da firma çalışanlarına geçen yıl 50 seminer düzenlediklerini kaydeden Orhan Gençeoğlu, 2014 yılındaki programa Gümrük Mevzuatı ve Uygulamaları semineri ile başlarken, yıl sonuna kadar Uluslararası Pazar ve Piyasa Araştırmaları, Devlet Yardımları, Marka Konumlandırması, Uluslararası Ticaretin Finansmanı, Risk Yönetimi gibi ana başlıklar altında eğitim gerçekleştirileceklerini bildirdi.
İhracat kapasitesini artırmayı hedeflediklerini kaydeden Gençoğlu, ihracatçı firmaların rekabet ortamının küreselleştiği yeni dünya düzenine uyum sağlamada düzenlenen programların büyük önem taşıdığını söyledi. Gençoğlu, "Türkiye'nin sürdürülebilir büyümesi ve kalkınması, ihracat kapasitesini artırması ile doğru orantılı. İhracatçımızın verimlilik ve inovasyon hedefli katma değer yaratması, küresel rekabetçiliği güçlendirerek mümkün olabilecek. Bu değeri yakalayabilmek için eğitim programları her açıdan katkı sağlıyor." dedi.
UİB Koordinatör Başkanı Gençoğlu, ihracat pazarlamasının başarı ile gerçekleştirilmesinde, yetişmiş uzmanlara, nitelikli personele sahip olmanın önemi nedeniyle kurum içi eğitimlere de önem verdiklerini söyledi. IA/(FK) (fotoğraflı)