İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, () BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan İzmir Adnan Menderes Havalimanı yeni iç hatlar terminali, hizmet vermeye başladı.
TAV’ın 266 milyon avro yatırımla gerçekleştirerek 21 ayda hizmete sunulan İzmir Adnan Menderes Havalimanı yeni iç hatlar Terminali’ne inen ilk uçak, 140 yolcusuyla  İstanbul’dan gelen Türk Hava Yolları’nın (THY)  TK-2342 sefer sayılı uçağı oldu. Terminalden ilk uçan ise, 94 yolcusuyla THY’nin TK-2305 sefer sayılı İstanbul uçağı oldu.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK İÇ HATLAR TERMİNALİ

İzmir’in yeni iç hatlar terminali yaklaşık 200 bin metrekare kapalı alanı, 2 bin 537 araçlık kapalı otopark ve 3 bin araçlık açık otoparkı ile Türkiye’nin de en büyük iç hatlar terminali konumunda bulunuyor. Terminal binası TAV Havalimanları iştiraki TAV Ege tarafından 2032 sonuna kadar işletilecek. Terminalde 64 check-in kontuarı, 40 asansör, 30 yürüyen merdiven ve 666 metre yürüyen bant bulunuyor. Bagaj kapasitesi ise saatte 5 bin bagaj ve 291 bin 267 metrekare toplam inşaat alanına sahip. Ayrıca, yeni terminalde kullanılan ısı pompaları, yağmur hasat sistemleri, gri su kullanım sistemi, güneş kollektörleri ve trijenerasyon santraliyle enerji tüketimi ve su harcaması en aza indirilirken atık yönetimi de verimli bir şekilde gerçekleştiriliyor. Terminal, doğalgazdan elektrik üretirken ısıtma ve soğutma enerjisini de ortaya çıkaran bir trijenerasyon tesisine sahip.

İY  (MK) (FOTOĞRAF)