SEA Bird Havayolları, deniz uçakları ile İstanbul turlarına başladı. Haliç’ten kalkan 16 kişilik Twin Otter tipi uçaklarla 20 dakikalık havadan İstanbul turu 227 lira.
İstanbul’a gelen turist sayısının ciddi oranda arttığını belirten Sea Bird Havayolları Genel Müdürü Kürşad Arusan, Haliç’ten yaptıkları havadan İstanbul turları ile turizme önemli bir destek sunduklarını söyledi. Hafta sonu gerçekleştirilen turların artan taleple birlikte hafta içine de yayılacağına dikkat çeken Arusan, “Kullandığımız Twin Otter tipi çift motorlu deniz uçakları, geniş pencereleri ile tüm dünyada bu tür ‘sightseeing’ olarak adlandırılan bu turlarda kullanılıyor. Toplam 20 dakika süren turun biletleri internet sitemizden satılıyor” dedi.
Haliç’ten kalkan uçak, Kasımpaşa, Galata, Karaköy, Beşiktaş, rotasını izleyerek boğaz üzerinde uçuyor. İkinci köprüden Asya tarafına geçildikten sonra Üsküdar üzerinden tarihi yarım adaya dönen Sea Bird Havayolları’nın uçağı, buradan Haliç’e iniyor.
FİLO DÖRT UÇAK OLDU
Operasyonlarına iki yıl önce başlayan havayolu, bu yıl filosunu dört uçağa çıkarttı. Kanada imalatı Twin Otter tipi uçaklar, dünyanın en güvenli deniz uçakları arasında yer alıyor. İstanbul’da Haliç’i merkez yapan Sea Bird, Çeşme, Bozcaada, Bodrum gibi tatil noktalarının yanı sıra Mudanya’ya da sefer yapıyor.
Uçuş noktalarına Aralık ayında İstanbul-Kocaeli seferlerinin de ekleneceğini belirten Genel Müdür Arusan, “Amacımız yolcularımıza trafiğe takılmadan, uçağa binip-inmede vakit kaybetmeden hızlı ve alternatif bir seyahat imkanı sunmak. Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaptığımız Mudanya uçuşlarımız yoğun ilgi gördü. Benzer bir hizmeti Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte vereceğiz” dedi. TÖ(AAA)(FOTOĞRAFLI)