GÜNEYDOĞU Anadolu Bölgesi'nin en büyük alışveriş merkezi olduğu belirtilen Ceylan Karavil Park bugün açıldı. Bir saat içinde 15 bin kişi alışveriş merkezine akın etti.
Karavil Grup ile Ceylan Grup'un ortaklığında hayata geçen Güneydoğu'nun en büyük alışveriş merkezi olduğu belirtilen Ceylan Karavil Park vatandaşın yoğun ilgisiyle açıldı. 4 bin kişinin istihdam edildiği 150 milyon dolara mal olan alışveriş merkezinde 200 mağaza yer alırken, 2 bin araçlık otopark, 2 bin kişilik sinema kompleksi, 2 bin 800 metrekarelik çocuklar için oyun alanı ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ilk olan 3 bin metrekarelik akvaryum bulunuyor.
Animasyon gösterisinin yer aldığı açılışta vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 65 bin metrekare alana kurulu olan ve yılda 15 milyon ziyaretçiye hizmet vermeyi hedefleyen alışveriş merkezini 1 saate 15 bin kişinin ziyaret etti. Kapıda oluşan izdiham nedeniyle güvenlik görevlileri zor anlar yaşadı. Karavil Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Karavil, "Diyarbakır'ın sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını da düşünerek AVM'yi planladık. Diyarbakır büyüdükçe sosyal ve kültüre de ihtiyacımız var. Biz Karavil ailesi olarak Diyarbakır'da yapmak istedik. Diyarbakır'ın artık bu tür şeylere ihtiyacı var. Sanayide de gelişmesini istiyoruz. Sanayi geliştikçe Diyarbakır'ın da değeri artacaktır. 12 ülkeye ihracat yapıyorum. 12 ülkede Diyarbakır adı geçiyor. Bunların hepsi bizim için artı olacak. Çevre illerde gelişen oldu biz 30 yıl geri kaldık. Ama ben eminim ki Diyarbakır'da 10 yılda bunu yakalayacak. İnsanlarımız artık birbirlerine sahipleniyor. Biz şu anda sadece 4 bin insana istihdam yapacağız. Bu hepimizin için gururdur. Ben Diyarbakır'a yaptığımızdan, yatırımdan dolayı ben şahsen gurur duyuyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI