GÜNEYDOĞU Sanayici ve İşadamları Federasyonu (GÜNSİAF) ile Gaziantep Girişimci İşadamları Derneği (GAPGİAD) işbirliğinde gerçekleştirilen 'Güneydoğu Ticaret ve Yatırım Zirvesi'nin açılışı yapıldı.
Bölgedeki üreticileri bir araya getirmek için GÜNSİAF ve GAPGİAD işbirliğiyle düzenlenen Güneydoğu Ticaret ve Yatırım Zirvesi, Zeuguma Mozaik Müzesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde açıldı. Açılışa; GÜNSİAF Genel Başkanı Kasım Fincan, GAPGİAD Başkanı Akın Çalışkan ile çok sayıda işadamı katıldı. Kasım Fincan açılış öncesi yaptığı konuşmada, bölgede ticaretle uğraşan kuruluşları bir araya getirerek, ihracat rakamlarının daha yukarıya ulaşması için yapılması gerekenleri konuştuklarını dile getirdi. Fincan, "Burada ana amaç üretici üyelerimizle ticaret yapan üyelerimizi tanıştırarak kaynaştırmak ve ticari ilişkilerini geliştirmek. Bu zirveyi ilk defa düzenliyoruz, dolayısıyla bazı eksikliklerimiz olacak, fakat zirvede oluşmasını beklediğimiz ticari faaliyet üst düzeyde" dedi. Ortadoğu'yla olan ticareti de değerlendiren Fincan, Suriye'de yaşanan iç karışıklığın bitmesiyle oraya olan yatırımın ciddi anlamda artacağına dikkat çekerek şöyle devam etti:
"Irak'ta yaşanan savaşın ardından Türkiye bu ülkede önemli ticari faaliyetler yürütmeye başladı. Tabii bazı insanların zor durumundan yararlanmak istemiyoruz. Fakat Suriye'de de aynı durum söz konusu olacak. O ülkenin yeniden oluşmasında Türkiye önemli yer alacaktır."
Konuşmaların ardından zirvenin açılışı yapıldı. Açılışı yapan işadamları, daha sonra stantları gezdi. Bölge genelinde yaklaşık 40 firmanın yer aldığı zirvenin ilerleyen günlerde tekrarlanacağı öğrenildi.