DÜŞÜK Tarifeli Havayolları (Low Cost) olarak tanımlanan hava yolu şirketleri içinde Avrupa Pazarında ilk sırayı alan Germanwings, Türkiye - Almanya arasındaki uçuşlarını arttırdı.
Aynı zamanda Almanya’nın da düşük tarifeli en büyük şirketi olduklarını belirten Germanwings Havayolları Avrupa Sözcüsü Andreas Engel, Türk Ekonomisinin son yıllarda büyümesi ve gelişmesi üzerine bu kararı aldıklarını söyledi. Atatürk Havalimanı’nda Airport Hotel’de düzenlediği basın toplantısında sözlerine Galatasaray’ın dün akşamki galibiyetini kutlayarak başlayan Andreas Engel, müşteri profillerinin işadamları, ziyaret için gelenler ve keyif için gezenler olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“ 10 yıl önce Türkiye’ye yönelik ilk olarak Köln ve Bon’dan olmak üzere iki uçuşumuz vardı. Şimdi haftada 19 uçuş gerçekleştireceğiz. Bu sayı 2014 yaz sezonunda 39’a çıkacak. 26 Ekim 2013 tarihinden itibaren yeni kış uçuş tarifesine yeni bir hat eklenerek Adana’dan Hannover’e seferler düzenlenecek. Bunun yanı sıra Sabiha Gökçen’den haftada 2, Esenboğa Havalimanı’ndan ise haftada 1 kez Hannover’e uçuş gerçekleşecek. Bir yenilik daha Adana’dan Stutgart’a Pazar günleri olmak üzere haftada 1 kez uçulacak. Lufthansa’nın kardeş şirketi olan Germanwings, İstanbul Sabiha Gökçen ve Ankara’dan Köln-Bonn arasında , İstanbul Sabiha Gökçen’den ayrıca Dortmund arasında da haftada bir sefer gerçekleşecek. 25 Kasım’dan itibaren yeni hatlara uçacağız. Yaz aylarında ise uçuş sayımız 39’a çıkacak İzmir ve Antalya’dan da seferler başlayacak.”
TÜRK MÜHENDİSLER ÇOK HIZLI.
Germanwings Avrupa Sözcüsü Andreas Engel, yeni yapılacak Üçüncü Havalimanı için hazırlık yapıp yapmadıkları konusundaki bir soru üzerine, şu anda belli bir programları olmadığını belirterek, “Ancak Türk mühendisler o kadar hızlı çalışıyorlar ki sanırım bizimkiler Berlin’i açmadan siz burayı açacaksınız. Hazırlanmak gerekecek” dedi. Andreas Engel Türkiye’deki doluluk oranlarının kış aylarında yüzde 80, yaz aylarında ise yüzde 95’e yaklaştığını söylerken, Türkiye’de Low Cost havayolu şirketlerinden bazılarının sudan para aldıkları için eleştiri konusu olduklarını ve kendilerinin bu konudakki tutumlarının ne olduğu şeklindeki soruya ise şöyle cevap verdi:
“ Biz de üç farklı tarife var. En ucuz olan ve sadece uçuş için bilet alan yolcu uçak içinde ne isterse  ki buna su da dahil parasını ödüyor. Öteki tarifelerde ise özellikle akıllı tarifede su ve meşrubat ücretsiz.”
Lufthansa’nın bir kuruluşu olan Germanwings Havayolları Avrupa Sözcüsü Andreas Engel, Lufthansa Havayollarının Frankfurt ve Münih dışındaki hatlarına uçtuklarını ve halen filolarında 37 uçak olduğunu bu sayının 2015 yılanda 87’ye çıkacağını belirterek kendileriyle uçmak isteyen yolculara da bir tavsiyede bulunarak, “ Yolcularımız şayet biletlerini internet üzerinden alırlarsa büyük oranda kar edeceklerdir “ dedi.