TPAO Genel Müdürü Besim Şişman, Batman'da yaptığı açıklamada gündemlerinde özelliştirme olmadığını, iddiaların dedikodudan ibaret olduğunu söyledi.
TPAO Genel Müdürü Besim Şişman, yardımcılarıyla birlikte Batman'da düzenlediği basın toplantısında Batmansız TPAO düşünülemeyeceğini anlatırken bazı bölgelerde özelleştirme yapılacağı söylentilerinin asılsız olduğunu söyledi. Şişman, şunları söyledi:
"Gündemimizde özelliştirme yok. Son günlerde yörede TPAO'nun durumunu anlatıyoruz. Biz bir ekibiz. Yanlış da yapabiliriz. Fakat kapımız herkese açık. İletişimi daha doğru kullanmak istiyoruz. TPAO'yla ilgili düşüncelerimiz o kadar büyük ki lütfen herkesin bizi anlayışla karşılamasını istiyoruz. 24 saat iletişimimiz var. 4-5 yıldır Ankara'dayım. Fakat sürekli buradayız. Batmansız TPAO'nun olamayacağını her defasında söylüyoruz. TPAO'da çalışan işçi sayısı 5 bin. Bunu daha yükseklere çıkarmanın peşindeyiz."
İthal petrolle birlikte TPAO'nun günlük üretiminin 65-70 bin varil arasında değiştiğini ifade eden Şişman, kuruluşun 10 yıl sonrasını düşünmek zorunda olduklarını anlattı. Genel Müdür Besim Şişman şöyle dedi:
"Bazı söylemler dedikodudan ibarettir. Kimsenin kanmamasını istiyoruz. Bazı işçi arkadaşlarımızın kafasında soru işaretleri oluştu. İşçilerle bir araya gelelim dedik, bu ortam oluşmadı. 'Eylem yapın' dedik, kırıp dökmeden herkesin eylem yapma hakkı var. Haklılarsa biz de eylemlerinde oluruz. İşçilerle bir araya gelip bazı sorunları konuşmak istedik. Maalesef Batman'da bu ortam oluşmadı. İşçiler yanlış yönlendirildi. İki skala yardımı yaptık. Kkreş yardımını da bölgeye yayacağız. Hanımlara kreş yardımının verilmesi için de sendikanın da çaba göstermesi gerekiyordu. Bu yönetim toplu iş sözleşmelerinde hep sendikayla birlikte hareket etti."
İşçi ve mühendisi güçlü olmayan TPAO'nun başarılı olamayacağını söyleyen Şiman, TPAO'nun hiçbir gizli yapısının bulunmadığını, diğer şirketlere karşı kartlarını açık oynadıklarını kaydederek şöyle dedi:
"Samimiyiz. Maalesef potansiyelimizin karşılığını alamıyoruz. Enerji ve Maliye Bakanlığı'ndan müthiş bir destek alıyoruz. Maliye Bakanı kabinede pırıl pırıl biri. Eğer TPAO'da başarılı bir grafik çizemezsek bize yazıklar olsun derim. Batman'a atanan yeni Vali'nin de yararlı olmasını istiyoruz. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında TPAO'nun üzerine ne düşüyorsa yapacağından kimsenin endişesi olmasın."
TPAO Genel Müdürü Besim Şişman, işçi sayısında azalmaya gitmeyeceklerini, emekli olanların yerine alım yaptıklarını vurgularken şöyle konuştu:
"Personele ihtiyacımız var. Kuzey Irak'ın Kürdistan bölgesinde TPAO'nun henüz faaliyeti yok. Hedefimiz 90 bin varile ulaşmak. Yurtdışında ciddi yatırımlara yöneliyoruz. Rusya'da yeni saha aldık. Hem denizlerde hem de yurtdışında petrol arama çalışmalarımız devam ediyor. Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde de yeni bir kuyu açıyoruz. Bölgede kaya gazı için ciddi bir potansiyel var. Kaya gazı sondajının yapıldığı yerde depreme yönelik iddialar komiklikten başka bir şey değildir. TPAO'nun kaya gazıyla ilgili sondaj çalışmaları önümüzdeki günlerde hızlanacak. Bölgede son 10 yılda faaliyetlerimiz azalmadı, iki katına çıktı. Sayıştay elimizi-kolumuzu bağladığı halde bölgedeki sosyal sorumluluk projelerine desteğimiz sürüyor."

AA(GG/İD) (FOTOĞRAFLI)