YURTTAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evren Yurttaş, Yüksek voltaj, yıldırım düşmesi, trafo patlaması, elektrik gidip gelmelerinde ev aletlerini, iş makinelerini koruyan Trimbox’ı ‘N’ serisi ile daha da güçlendirdiklerini söyledi.
Bursalı elektronik Mühendisi Evren Yurttaş, 2007 yılında icat ettiğini söylediği ‘Trimbox’ adlı cihazı daha da geliştirdiğini belirtti. Elektriklerin aniden gidip gelmesi, voltaj düşüklükleri ve arızalar sırasında ev aletleri, makinelerde oluşacak hasarı engelleyen Trimbox’ın daha yüksek voltajlarda yanmadan sistemi korumasını sağladıklarını ifade eden Yurttaş, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde testleri tamamladığını bildirdi. Testlerde, 40 mikro saniye süreyle verilen 15 bin volt, 6 bin amper elektrik git- gellerine 10 nano saniyede karşılık veren cihaz hasar görmeden çalışmaya devam etti. Testlerin sonucunun herkesi şaşırttığını belirten Evren Yurttaş, Türkiye’nin iki büyük elektrik dağıtım şirketine bu sonuçları gönderdiklerini kaydetti.
Evde kullanılan cihazlara 2 kez 20 dakika süreyle 3 bin volt, 0.5 kilo amper güç verilerek test edildiğine anlatan Yurttaş, şöyle dedi:
"Yüklü bir akım geldiğinde Trimbox saniyenin milyarda 10’unda cevap veriyor. Ve yanmadan bunu sönümlüyor. Özellikle kış aylarında doğalgaz kullanımı nedeniyle elektrik kesintileri artıyor. Bu gidip gelişlerde arızalar ve yangınları da daha sık duyuyoruz. Trimbox trafo patlasa bile cihazların yanmasına izin vermez. Voltaj sürekli yüksek gelirse evinizdeki elektriği keserek arızayı giderene kadar açmanıza izin vermez."
Türkiye’de ev ve sanayilerde elektronik arızalanmalarının yüzde 90’ının voltaj değişimleri olduğuna dikkat çeken Evren Yurttaş, elektriğin en temiz olduğu Avrupa’da dahi voltaj değişimlerinin yüzde 23,7 etkili olduğunu belirtti.
Yurt içi ve dışında bu güne kadar 100 bin satış rakamına ulaştıklarını ifade eden Yurttaş, aylık 100 bin adete üretme kapasiteleri bulunduğunu vurguladı. Markalaşma çalışmaları olduğunu dile getiren Yurttaş, şöyle devam etti:
"Çin, Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Bosna Hersek’de markamızı tescilledik. Avrupa, Asya ve Orta Doğu ülkelerinde görüşmelerimiz devam ediyor. Türkiye’de 150 milyon adet satış yapılabilir. Türkiye ekonomisindeki ülkelere baktığımızda dünyada 3 milyar adetlik bir satış potansiyel var. 500 milyar dolarlık bir pazarla karşı karşıyayız. Sanayi Bakanı, Başbakan ‘teknoloji ile ilgili ciddi üretimler yapmalıyız’ diyorlar. Aslında üretilmiş ürünlerle ilgilenilmeli. Bu ürünün yüzde 98’i yerli. Dünyada böyle bir pazar bulunuyor. Türkiye bunu değerlendirmeli. Destek aldığımızda daha hızlı ilerleyebiliriz. Elektronik kartlar, ısı, nem, toz, teknik hatalar, zaman ve voltaj değişmesi yani dünyanın bu cihaza ihtiyacı var."