IF Wedding Fashion İzmir - 8'inci Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, törenle açıldı. Açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, “74 firma ile yola çıktık, şimdi ise katılımcı sayımız 171’e çıktı. Seneye açacağımız fuarımızı buradan beş misli büyük olan Gaziemir’deki fuar alanımızda gerçekleştireceğiz” dedi.
IF Wedding Fashion İzmir - 8'inci Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nın açılışı, İzmir Kültürpark’taki Ulusararası Fuar Alanı’nda, 'Beyaz Perde' temalı gelinlik tasarım yarışması ödül töreniyle yapıldı. Açılışa, İzmir Vali Yardımcısı Şahin Aslan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, ilçe belediye başkanları, iş, sanat, cemiyet ve moda dünyasının önde gelenleri katıldı. Dünyanın en büyük gelinlik fuarını 2015 yılının Ocak ayında yapacaklarını belirten Kocaoğlu, “Gaziemir’deki yeni fuar alanımız ile gelinlik başkenti İzmir, dünyanın da gözdesi olacak” ifadelerini kullandı.
Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mukadder Özden ise yedi yıl önce mütevazı bir fuar olarak yola çıktıklarını, şimdi ise sektörün lideri konumuna geldiklerini söyledi. Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk de “IF Wedding Fashion Fuarı bizim için yerel yönetimle bütünleşmiş ve ismi İzmir ile anılan bir fuar olmasıyla büyük önem taşıyor. Her ülkenin bir siyasi başkenti, bir ekonomik başkenti vardır. IF Wedding Fashion ile İzmir de gelinliğin başkenti olmuştur” diye konuştu.
İZMİR EKONOMİSİNDE HAREKETLİ GÜNLER
50’ye yakın ülkeden alım heyeti gelmesi beklenenen fuar için, özellikle Rusya, Kazakistan ve İran’a yönelik özel saha çalışmaları yapıldı. Alım heyeti gelmesi beklenen ülkeler arasında ABD, Almanya, Angola, Arap Ülkeleri, Avusturya, Azerbaycan, BAE, Belçika, Bulgaristan, Cezayir, Çin, Filistin, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, İspanya, İsrail, İtalya, Kanada, Katar, Kazakistan, KKTC, Kosova, Kuveyt, Libya, Lübnan, Makedonya, Mısır, Mozambik, Romanya, Rusya, Rusya ve çevre ülkeler Özbekistan, Slovenya, Suudi Arabistan, Suriye, Tunus, Umman, Ürdün, Yemen, Yunanistan’ın yer aldığı belirtildi. Yabancı alım heyetlerinin konaklama, transfer, tercüme ve ağırlama hizmetleri İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) tarafından üstlenildi. Ayrıca, Ekonomi Bakanlığı’nın alım heyeti programında Azerbaycan, Belçika, Fransa, İsrail ve Özbekistan’dan gelecek alıcılar ile katılımcılar arasında ikili görüşmeler gerçekleştirilecek.
AÇILIŞ TÖRENİNE ÖZEL TASARIM YARIŞMASI
Fuarın açılış töreninde düzenlenen 'Beyaz Perde' temalı 5'inci Gelinlik Tasarım Yarışması’nda finale kalan 15 tasarımcı, jüri karşısında ter döktü. Model Didem Soydan, modacılar Ali Erez, Zeynep Acar, Övge Yıldızhan, öğretim üyeleri Prof. Dr. Arzu Marmaralı, Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun ve Doç. Nesrin Türkmen, Yrd. Doç. Füsun Özpulat’ın yer aldığı jürinin kararı sonucu tasarımıyla Firdevs Tülin Gülhan birinci, İbrahim Çakmak ikinci, Ayşe Özyurt üçüncü seçildi. Taner Tabaklı’ya ise mansiyon ödülü verildi.