KOCAELİ'nin Gebze İlçesinde Ticaret Odası'nın meclis toplantısına, başkan ve üyeler, İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'na dikkat çekmek için başlarında baretle katıldı.
Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler'in yönetiminde gerçekleştirilen meclis toplantısına Meclis Başkanı Nejat Hasan Karaağaçlı yurt dışında olduğu için katılamadı. Toplantıda, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasının ağır yaptırımlarına dikkat çekmek çekmek için başkan ve tüm üyeler oturuma başlarında baretlerle katıldı.
Oda Başkanı Başkan Nail Çiler yaptığı konuşmada, Gebze'nin her gün biraz daha büyüdüğünü, yılda bin 200 civarında yeni girişimcinin aralarına katıldığını belirtti. Çiler, "Gebze artık kabına sığmıyor. En önemli sanayi kuruluşları bizim bölgemizde. Biz 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası gereği geçtiğimiz yıl yaklaşık 6 bin kişiye eğitim verdik. Eğitimler devam ediyor. Her işveren işyeri ile ilgili iş güvenliği konusunda risk analizi yaptırmak zorunda. Burada hem işverinin,  hem çalışanın dikkatini çekmek için baret taktık. Amaç işverenlerin daha duyarlı olup bu yasanın gereklerine dikkat çekmek. Bizim insanlarımız malesef cezai müeyyide uygulanmadan hazırlıklarını yapmıyor" dedi.

BK(MB/AAA)(FOTOĞRAFLI)