Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, () - MICROSOFT Türkiye, KOBİ'lerle bir araya gelerek verimlilik ve performans kriterleri çerçevesinde bilişimin gücünden nasıl daha fazla yararlanabileceklerini aktarmak üzere düzenlediği 'Gelecekle Buluşma' toplantısı Gaziantep'te yapıldı. Gaziantep'teki işletme sahipleriyle bir araya gelen Microsoft, teknolojinin yatırım maliyetlerini nasıl azaltacağına ve işletmelerin teknolojiyle nasıl büyüyeceğine yönelik detaylı bilgiler paylaştı.
Divan Otel'de gerçekleştirilen toplantıya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Begim Başlıgil, ANSA Otomasyon Bilgisayar Mühendislik Genel Müdürü Hamit Deveci ve çok sayıda işletme sahibi katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yerel yönetimlerde vatandaşlara kaliteli hizmet götürmek için teknolojiden yararlanılması gerektiğini söyledi. Toplum ve devlet olarak teknoloji üzerine yoğunlaşılması gerektiğini ifade eden Fatma Şahin, "Kalkınma yerelde başlıyor. Demokrasi de yerelde başlıyor. Nasıl bireyler, toplumlar, devletler kendi içinde yarışıyorsa, artık kentlerde kendi içinde yarışıyor. Bu sebeple yaklaşık 2 milyona yaklaşan nüfusun teknolojik imkanı kullanması, akıllı sanayinin akıllı kentle birleşmesi bizim için çok önemli. Teknolojiyi kullanan ve yaşamın her alanında yaşam kalitesini yükselten, iş ve özel yaşamda kolaylık sağlayabilecek çalışmalar yapmak bizim için çok çok önemli. Akıllı kent ve teknolojiyi iyi kullanmak üzerinde önemli hedeflerimiz var" diye konuştu.
Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Begim Başlıgil ise Türkiye ekonomisindeki büyümenin yıllardır büyük kurumlar sayesinde olduğunu belirtti. Büyüme için asıl potansiyelin Anadolu şirketlerinde olduğunu düşündüklerini dile getiren Başlıgil şöyle konuştu:
"Günümüzün zorlu rekabet koşulları, kurumları tüketicilerin bitmek tükenmek bilmeyen talepler karşısında daha hızlı, daha verimli olmaya zorluyor. Tüketicilerin ekonomi, çeşit ve bolluk talepleri karşısında 'tercih edilmek' isteyen büyük küçük tüm kurumlar çevikliğin ve verimliliğin sınırlarını zorlamak zorunda. Biz ülke ekonomimizin itici gücü KOBİ'lerimizin, Türkiye'nin dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girebilmesi için bilişime odaklanmaları gerektiğine inanıyoruz. Teknoloji kullanan KOBİ'ler gelir ve istihdamda diğerlerine fark atıyor. Türkiye'de KOBİ'lerin toplam işletmelere oranı yüzde 99, KOBİ'lerde istihdam edilen işgücü yüzde 78 oranında. Bununla birlikte KOBİ'ler toplam Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın sadece yüzde 57'sini oluşturabiliyor."
'Gelecekle Buluşma' toplantılarında dünyadaki teknoloji trendlerinin anlatıldığını ifade eden Başlıgil, Microsoft'un geliştirdiği teknolojilerden bahsetti.

EB (HK/AK) (FOTOĞRAFLI)