GAZİANTEP, () - GAZİANTEP Valiliği, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 3 bin 375 işyerinin ziyaret edilerek kentteki sektörlerin işgücü ihtiyacının tespit edileceğini bildirdi.
Gaziantep Valisi Erdal Ata, yaptığı yazılı açıklamada; Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün 12 Mayıs'ta başlayan ve 27 Haziran'a kadar sürecek 'İşgücü Piyasası Talep Araştırması' kapsamında 3 bin 375 işyerinin ziyaret edileceğini ifade etti.
Araştırmada sektörler bazında çalışanların cinsiyet dağılımları ve beceri durumlarının derleneceğini belirten Vali Ata, "Gaziantep ilinin tamamında gerçekleştirilecek bu talep araştırması ile işgücünün yapısı, sektörler bazında çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenleri, 2015 yılı ortasında işgücü piyasasında mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgiler derlenecektir. Bu çalışma ile birlikte Gaziantep işgücü piyasasının fotoğrafı çekilecek ve açık iş oranı hesaplanıp, Gaziantep ilinde sektörlerin işgücü ihtiyacı tespit edilecektir" dedi.
Çalışma sonunda ilin sektörel bazda istatistiksel olarak tahminler üretileceğini vurgulayan Vali Erdal Ata, şunları kaydetti:
"Uluslararası sektörel ve mesleki sınıflandırmalar kullanılarak yapılacak araştırmada tamsayım yöntemi ile çalışılacaktır. Çalışma başından sonuna kadar, İşyeri ziyaretleri 'her işsize, her işverene bir danışman' sloganıyla istihdam edilen, İş ve Meslek Danışmanları tarafından 10+ istihdamlı 3.375 işyerine saha çalışması yapılacaktır. Çalışma sonucunda il düzeyinde sektörel bazda istatistiksel olarak anlamlı tahminler üretilecektir."
Çalışma sonuçlarının raporlaştırılmasını İŞKUR personelinin yapacağını belirten Vali Ata, son olarak açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Çalışma sonuçlarının raporlaştırılması yine İŞKUR personeli tarafından gerçekleştirilecektir. Çalışmanın sonuç raporunda Gaziantep işgücü piyasası, arz ve talep yönüyle ele alınacaktır. Aktif İstihdam Politikalarının, özellikle işgücü yetiştirme kurslarının tespit edilen ihtiyaçlara göre açılması planlanmaktadır. Araştırmanın, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, çalışma hayatının tüm aktörlerine, sivil toplum örgütlerine, üniversitelere, araştırmacılara ve tüm kamuoyuna faydalı olması beklenmektedir."

AHÇ(HK/BT) (FOTOĞRAFLI)