Hasan KIRMIZITAŞ-Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, Şireci ve Acarsan yatırım ortaklığıyla hayata geçirilen Iconova konutlarının tanıtımı yapıldı.
Grand Otel'de gerçekleştirilen tanıtım toplantısına; Şireci Acarsan İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeleri Mesut Acar, Hanifi Şireci, projenin mimarı Yüksek Mimar Gökhan Aktan Altuğ, YPU İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Timurlenk ile birlikte çok sayıda basın mensubu katıldı.
Düzenlenen kahvaltıyla başlayan toplantıda konuşan Mesut Acar, Gaziantep’in içinde bulunduğu gelişim sürecine katkı sağlamayı amaçlayan bir proje ürettiklerini belirterek, "Herkesin yaşaya bileceği bir alan oluşturmak için yola çıktık. Yaşadığımız şehir Gaziantep'in her zaman en iyiye layık olduğunu düşünüyoruz. Hayaliniz hayalimiz sloganıyla yola çıktık. Projemizin Gaziantep’e yeni bir ivme kazandıracağını düşünüyoruz" dedi.
Hanifi Şireci'de 1 yıldan bu yana inşaatına devam edelin projenin yüzde 25'inin tamamlandığını söyledi. 2016 yılı Eylül ayında Iconova projesinde yaşamın başlayacağını dile getiren Şireci, "Yüksek tempoyla çalışmamıza rağmen projemizde, kaliteden, güvenlikten ve estetikten ödün vermedik. Umarım Gaziantepliler projemizi beğenir ve sahiplenir" diye konuştu.
Projenin mimarı Yüksek Mimar Gökhan Alktan Altuğ ise Iconova projesi hakkında bilgiler verdi. 7 kuleden oluşan projenin 255 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olduğunu ifade eden Altuğ, özellikle sosyal donatı ve yeşil alanlarının fazlalığıyla dikkat çekici bir projeye imza attıklarını söyledi. 3+1'den 7+2'ye kadar çeşitli seçeneklerde konutlardan oluşacak projenin Gaziantep kültürüne uygun olarak düzenlendiğini belirten Altuğ şöyle konuştu:
"Bu projeyle birlikte Gaziantep’e yeni bir yaşam tarzı aşılamayı amaçladık. Bu proje Avrupa'da dahi kendisinden söz ettirebilecek kalite ve nitelikte bir proje oldu. Son derece sade çizgilere ve sade renklere sahip olan bir proje. Son derece yükselerek şehir siluetine hakim olmaya çalıştık. Orta alanda da büyük bir ortak alan ayırmayı planladık. Yaklaşık 13 bin metrekaresi yeşil alan olmak üzere 23 bin metrekarelik ortak alan planladık. 7 kuleden oluşan proje bünyesinde, 27 kat ile 42 kat arasındaki kulelerden R blok olarak adlandırılan kule, 162 metreye ulaşan yüksekliği ile Gaziantep'in en yüksek binası unvanını alacak. 52 bin metrekare arsa üzerine, yaklaşık 255 bin metrekare inşaat alanına sahip projede 570 adet konut ve 23 adet ticari ünite bulunmaktadır."
Iconova evlerinin metre kare satış fiyatının 3 bin 500 lira olduğu ve 630 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu belirtildi.

(HK/BT) (FOTOĞRAFLI)