TÜRK Standartları Enstitüsü (TSE) Güneydoğu Bölge Koordinatörü Mahmut Ulaş'ın Gaziantep'teki asansörlerin yüzde 98'inin arızalı olduğunu açıkladı. Açıklama, Gaziantep Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği'nin tepkisine yol açtı. Dernek Başkanı Ahmet Çelik, sorunun önüne geçebilmek adına denetlemelerin arttırılması gerektiğini söyledi.
Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği Başkanı Ahmet Çelik, düzenlediği toplantıda kentteki asansörlerin büyük bölümünün arızalı olduğunu ifade etti. TSE Güneydoğu Bölge Koordinatörü Mahmut Ulaş'ın da aynı konuyu dile getirdiğini hatırlatan Ahmet Çelik, bu sorunun önüne geçmek için asansör bakımı yapan firmaların denetlenmesi gerektiğini belirterek, şöyle dedi:
"Asansörler, yaşamımızın ayrılmaz parçası haline gelmiştir. Asansörlerin yılda bir defa bakımlarının yapılması ve eksikliklerinin giderilmesi şarttır. Yetkililerin TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi ve CE Belgesi olmayan merdiven altı asansör firmalarına, revizyon ve bakım yaptırmaması en önemli görevleridir. Bu belgelere sahip olmayan firmalar yetki alma konusunda sürekli çaba göstererek bu konuda adli mercilerden sürekli destek istemektedirler."
Dernek olarak Gaziantep'teki bütün asansörlerin bakımlarının yapılmasını istediklerine anlatan Çelik, kontrollerin yönetmeliklere uygun olarak yapılmasını istediklerini belirterek, şöyle konuştu:
"Kamuoyu yaratmak için bizleri vatandaş ve müteahhit firmalar ile karşı karşıya getirecek açıklamalar yapılmasını ve TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi ile CE Belgesi olmayan firmaların montaj, revizyon gibi işlemlerini yapmasına izin verilmemesini istiyoruz."