GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, Şubat ayında 528 milyon 813 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiği bildirildi.
Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Şubat ayında gerçekleştirilen ihracat rakamlarının, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 13,6 oranında artarak 528 milyon 813 bin dolar olarak gerçekleştiğini söyledi. Aylık ihracat bazında Gaziantep'in, Şubat ayında da en fazla ihracat yapan iller arasında 6'ncı sırada olduğunu belirten Konukoğlu, "Ocak-Şubat dönemi dikkate alındığında ise Gaziantep ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10,2 oranında artarak 1 milyar 85 milyon 809 bin dolara yükseldi. 2012 yılı Ocak-Şubat döneminde ise Gaziantep'ten 985 milyon 507 bin dolar değerinde ihracat yapılmıştı. 'Tüm sanayicilerimiz, dışarıdaki acımasız rekabet ortamına rağmen ihracat yapıyor. Aldığımız sonuçlar ise buna değiyor. Özveriyle ve yorulmadan çalışan tüm ihracatçılarımızı ve ekibini kutlarım" dedi.
Türkiye'nin ve Gaziantep'in büyümesini sürdürebilir kılmak için ihracatçılara önemli görevler düştüğünü ifade eden Konukoğlu, her firmanın mutlaka yurt dışına açılarak ürünlerini satmayı hedefleri arasına koyması gerektiğine kaydetti. Konukoğlu, yeni yıla ihracatta artışla başladıklarını hatırlatarak, şöyle konuştu:
"İlk iki ayda ihracat rakamının 1 milyar doları aşmasının gururunu yaşıyoruz. Gaziantep ekonomisi büyümeye, sanayi üretimi ve ihracatını artırmaya devam ediyor. Artık bütün dünyaya mal satar hale geldik. Bu yıl dünya ekonomisindeki olumlu beklentiler ihracatımıza da olumlu yansıyacaktır. Özellikle yakın bölgemizdeki ülkelerde yaşanan sorunların bitmesi durumunda önümüzdeki dönemde ihracatımızın daha iyi noktalara geleceğine inanıyoruz."
 
AHÇ (HK/AAA) (FOTOĞRAFLI)