GAZİANTEP Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, geçen yıl 6,5 milyar dolar ihracat yapan Gaziantepli sanayicilerin 2014 yılı hedeflerinin 7,2 milyar dolar olduğunu söyledi.
Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, 2013 yılında yüzde 11'lik büyümeyle 6,5 milyar dolar ihracat yapıldığını söyledi. 2014 yılında bu rakamı yüzde 8 ile 10 arasında arttırarak 7,2 milyar dolar seviyelerine çıkmayı hedeflediklerini belirten Konukoğlu, "Gaziantep'in 2014 ekonomik hedefleri, Türkiye'nin şuanda koymuş olduğu büyümeden daha fazla büyüme hedefi var. Bu yıl inşallah ihracatımızı 7,2 milyar dolar civarında gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Gaziantep olarak ihracatta yüzde 11 büyümeyle bunu çok rahatlıkla 7,2 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Gaziantep'in bütün sektörlerini ele aldığım zamanda hem iç piyasaya çalışan hem de şehir olarak ihracata ağırlıklı çalışan bir şehir" dedi.
TÜRKİYE'NİN HALI İHRACATI GAZİANTEP'TEN
Türkiye'nin halı ihracatının yüzde 90'ının Gaziantep'ten yapıldığını da vurgulayan Adil Konukoğlu, "Gaziantep'te, sektörlere baktığımızda bir kümelenme var. Burada en büyük kümelenmelerden birisi halıcılık. Bu sektörümüzün toplam Türkiye ihracatının yüzde 90'ını Gaziantep gerçekleştiriyor. Türkiye'nin yine makarna ve un ihracatının yarısı buradan yapılıyor. Gaziantep'te birçok sektör artık Türkiye'nin önde gelen lider sektörleri arasına gelmeye başladı" diye konuştu.
Gaziantep'in 2023 hedefinin ise 30 milyar dolar ihracat olduğunu ve bunun için geleneksel ürünler yerine daha teknolojik ürünlerin üretilmesi gerektiğini ifade eden Adil Konukoğlu, "Gaziantep olarak 2023 vizyonu içerisinde daha teknolojik ürünler üreterek hedefimize ulaşmak istiyoruz. Çünkü, biz 2023 yılında 30 milyar dolar ihracat yapmayı hedefliyoruz. Bunu da gerçekleştirebilmemiz için geleneksel ürünlerden çok daha teknolojik ürünler üretmek konusunda çalışmalarımız var" şeklinde konuştu.